Scener fra et samliv

Tittelen sier det meste. En underholdende roman om kjærlighet, svik og brå død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Boka åpnes med en komisk sengescene. Odd skal bestige Agnes, men kommer i skade for å legge albuen på håret hennes: «[Han måtte] beundre uttrykksfullheten i Agnes’ ansikt da han påførte henne den uintenderte smerten, hun hadde et helt annet repertoar av ansiktsuttrykk enn Odd kjente fra sine egne familiemedlemmer. Både mamma og far var stoiske av legning. Ja, stoisk var vel en forsiktig karakteristikk av far».

Dermed har Jan Chr. Næss allerede på de første sidene satt tone og tematikk. På underholdende vis manøvrerer han videre gjennom et forhold fra a-å, slik tittelen lover. Men sitatet varsler også at forbindelsen til foreldrene skal komme til å påvirke kjærlighetsforholdet. Særlig ugreit er det for Odd: Han lider av kraftig morsbinding og et savn etter faren som av uklare grunner er totalt åndsfraværende.

Morsbinding

Romanen dekker to tidsperioder i Odd og Agnes’ liv. Først skildres forelskelsen, med tilhørende testing av samleiestillinger fra Kama Sutra og de obligatoriske nytt-par-besøkene hos svigerforeldre og på IKEA. Så springer romanen sytten år framover i tid. Lykken er falmet. Paret bor vegg i vegg med Odds dominerende mor, og vandrer som søvngjengere mellom flere tikkende familiære bomber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer