Schau anmeldt for trusler

Team Antonsen-medlem Kristopher Schau er politianmeldt for trusler og tyveri.

(Dagbladet.no): Kristopher Schau er politianmeldt av en frilansfotograf og reportasjesjefen i Her og Nå. Ukebladet fotograferte Schau og hans angivelig nye kjæreste på Grünerløkka søndag i pinsen. Schau ønsket, etter det Dagbladet.no forstår, ikke å bli tatt bilde av. Men siden han var på offentlig sted, valgte fotografen likevel å ta bilde.

Uakseptabelt

Hendelsen skjedde i Sofienberggaten i Oslo ved 20-tida om kvelden. Schau og Anne-Ma Helland kom gående på vei hjem til komikeren. De to ble fotografert, men Schau skriver i en tekstmelding til Dagbladet.no at han ikke ønsket å bli tatt bilde av.

Sjefredaktør Rino Rådahl i Her og Nå sier til Dagbladet.no at de fotograferte Schau da han kom gående på gata der han bor. Schau skal ha spurt hvem fotografen var. Han svarte at han var fotograf. Deretter gikk Schau inn. Så kom han ut igjen og spurte fotografen hvor han kom fra. Han forklarte at han kom fra Her og Nå.

- Jeg er blitt fortalt av fotografen i ettertid at Schau da uttalte: «Du har tatt noen bilder som jeg ikke vil at du skulle ta, derfor tar jeg telefonen din». Så snudde Schau og gikk inn i bygården med telefonen til fotografen.

Han synes komikerens oppførsel er helt uakseptabel.

- Kristopher Schau er i høyeste grad en offentlig person. Han er en av landet største kjendiser og han kan ikke nekte oss å ta bilde av ham på offentlig sted, sier Rådahl.

Stjal telefon

Etter hva Dagbladet.no kjenner til skal Schau ha tatt fra fotografen en Nokia 9210i mobiltelfon. Adressebok inneholdt flere hundre navn og nummer. Kristopher Schau skal ha sendt ut flere tekstmeldinger til kvinner i adresseboka, med svært lite flatterende omtale av fotografen.

Etter at fotografen var frastjålet telefonen ble reportasjesjef Pål Tømmerhoel i Her og Nå oppringt av en ganske sint Kristopher Schau.

- Jeg vil ikke gå inn på hva han sa til Tømmerhoel, men han truet han med juling, sier Rådahl.

Reportasjesjefen følte det hele såpass ubehagelig at han valgte å politianmelde trusselen søndag kveld på Sentrum politistasjon i Oslo.

TRYKKET BILDET: Her og Nå valgte i dag å trykke en artikkel om Schaus nye kjæreste. Bildet som ble tatt av Schau og Anne-<wbr>Ma Helland er trykket sammen med artikkelen.
SUR: Schau sier til Dagbladet.no at han ikke ville bli tatt bilde av, men at Her og Nå ikke ville høre.