Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Schau fikk hetesjokk

Han kaster opp, bæsjer og forfaller for åpen scene. I går fikk Kristopher Schau hetesjokk da temperaturen etter ønske fra publikum ble skrudd i været.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var publikum som hadde stemt fram at romtemperaturen i Forfallsboksen skulle dobles fra 23 til 46 grader. Forfalls-prosjektet står utstilt på Karl Johans gate i Oslo, og publikum på gata og via Internett kunne se at Schau etter tre og en halv time fikk hetesjokk i den badstuvarme og fuktige lufta.

Pusteproblemer

Schau fikk problemer med å puste, deretter ble han rammet av synsforstyrrelser og kvalme. Kroppstemperaturen økte dramatisk, og ifølge NRKs egene hjemmesider så hovedpersonen svært dårlig ut.I det øyeblikket går alarmen, og helsepersonell avblåser temperaturprosjektet. To sykepleiere starter å nedkjøle Schau ved hjelp av frossenpizza og frossen pommes frites.Ifølge VG hadde lege Fredrik Holmboe tidligere på dagen advart mot å skru temperaturen opp mot nærmere 50 grader, fordi faren for heteslag er stor. Forfallsprosjektets egen lege, Eigil Gulliksen, hevder derimot at det aldri var noen fare på ferde under heteseansen. Han innrømmer imidlertid at slike temperatursjokk er farlige, men hevder sikkerhetsmarginene er gode.

Forfaller

Den omstridte NRK-kjendisen Kristopher Schau har gått inn i utstillingsvinduet for å se hvor mye et menneske kan forfalle i løpet av ei uke. Hjelpemidler er enorme mengder feit mat, TV2-såper og Vigdis Hjorts samlede verker. Publikum kan følge med via Internett og fjernsyn, eller ta oppstilling på gata og se inn vinduet.Ifølge hovedpersonen selv er dette som et vitenskapelig forskningsprosjekt å regne, men ifølge Schaus lege er det mest et show.

FORFALLER FOR ÅPEN SCENE: Publikum kan beskue et menneske i fritt forfall gjennom utstillingsvinduet på Karl Johan i Oslo.Foto: SCANPIX
FORFALL GIR AVFALL: Restene etter et par dagers forfall.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart