Schau og sex-paret fikk fikk 70 000 i bot

Både paret som hadde samleie på scenen, Kristopher Schau og resten av bandet fikk 10 000 kroner hver i bot.

QUART (Dagbladet.no): -Bøtene er som følger, det er tildelt 10 000 kroner til medlemmene i bandet og til de to aktørene som hadde samleie på scenen, opplyser Adger politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet reagerte på egen hånd etter at bandet Cumshots med viten og vilje lot Tommy Hol Ellingsen og Leona Johansson gjennomføre et samleie på scenen under sin konsert på Quart-festivalen i går kveld.

I ettermiddag bestemte politijuristene seg for at de ville bøtelegge samtlige medlemmer i Kristopher Schaus band, Cumshots med 10.000 kroner hver. Sex-praet fikk også 10.000 kroner hver i bot.

- Politiet har ringt oss og sagt at vi får et forelegg, og vet ikke hvor mye ennå. Vi kommer ikke til å vedta forelegget uten å ha snakket med advokat først, sier Tommy Hol Ellingsen til Dagbladet.no i ettermiddag.

Vurderte å bøtelegge festivalen


- Politijuristene sitter nå og vurderer saken, sier kriminalsjef Arne Pedersen i Agder politidistrikt til Dagbladet.no tidligere i ettermiddag.

Han annonserte allerede da at det bar aktuelt å bøtelegge både paret som hadde samleie på scenen, medlemmer i bandet Cumshots, og eventuelt også arrangøren, altså Toffen Gunnufsen i Quart-festivalen.

Så langt har ikke juristene kommet til at de vil bøtelegge festivalen, men etterforskningen pågår fortsatt, og det er slett ikke usannsynlig at Quarten også ender med bot.

Ventet ikke på anmeldelse

Saken var allerede en politisak under etterforskning da en lokal KrF-politiker i dag varslet at han ville anmelde saken.

- Vi trenger ingen anmeldelse i denne saken. Da vi fikk melding om dette i går ble det bestemt at vi etterforsker saken uansett, sa kriminalsjef Arne Pedersen til Dagbladet.no.

- Det er det offentlige som er fornærmet i denne saken. Politiet har bøtelagt de sju som var på scenen i går kveld er brudd på straffelovens paragraf 201, den såkalte sedelighetsparagrafen.

- Inne til avhør nå

Sexparet som sier de gir sine inntekter til å redde regnskogen ble hentet inn til avhør tidligere i dag.

- Vi sitter i avhør akkurat nå. Politiet ringte og sa det skulle vare 15-30 minutter, men det ser ut til at vi blir sittende en time, sa Hol Ellingsen til Dagbladet.no.

Quart-festivalens sjef Toffen Gunnufsen sa til Dagbladet.no at han hadde vært til avhør tidligere i dag.

- Det har kommet sterke reaksjoner fra foreldre som var tilstede under konserten med barn, sa kriminalsjef Arne Pedersen til Dagbladet.no.

ETTERFORSKES: Sex-stuntet var planlagt og nå reagerer politiet.
PLANLA STUNTET: Tommy Hol Ellingsen (28) og svenske Leona Johansson (21) gjennomførte sex-stuntet foran Kristopher Schau.