Schau og Thoresen kaster inn håndkleet etter to uker

Podkast for en tier slo ikke an.

GIR SEG: Espen Thoresen (50) greide ikke det Ricky Gervais skal ha greid i England - å få lytterne til å betale for radioprogrammer de laster ned på nett. Foto: SCANPIX
GIR SEG: Espen Thoresen (50) greide ikke det Ricky Gervais skal ha greid i England - å få lytterne til å betale for radioprogrammer de laster ned på nett. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter to ukers produksjon har Espen Thoresen Hværsaagod Takkskalduha (50) og Kristopher Schau (38) lagt ned sitt podkastbaserte radioprogram Folkemakt.

Konseptet ble lansert med brask, bram og Dagbladet.no som partner den 16. mars. Anarkistisk opprørsradio, varslet duoen, som ikke hadde lagd radio sammen siden glansdagene i NRK P3 for ti år siden.

Samtidig var de klare på at dersom folk ikke gadd å høre, skulle showet tas av lufta. Og uten at vi har fått Schau eller Thoresen i tale i dag, tyder mye på at det var akkurat det som skjedde.

Solgte 30 podkaster- Vi tjente ikke mer enn vi kunne brukt opp i løpet av en time på Lorry, sier Geir E. Osnes i produksjonsselskapet Skyskraper.

Ifølge Dagbladet.nos utviklingsavdeling har ikke Folkemakt blitt lastet ned mer enn rundt 30 ganger, etter at den første gratisperioden var over. Komikerne tok en tier for hvert program, eller 99 kroner for et månedsabonnement.

Dagbladets nett- og mediekommentator Jan Omdahl er ikke overrasket.

- Det er fornuftig å utforske nye inntektsstrømmer og forretningsmodeller, men her fikk vi fortjent tyn av brukerne våre på Twitter og andre steder. Db.no har riktig nok bare vært distribusjonspartner, og har så vidt jeg vet verken bestemt pris eller konsept. Men brukerne opplever det jo langt på vei som vårt produkt, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer