Schau siktet for tyveri

Kristopher Schau er siktet for tyveri etter at han tok mobiltelefonen til en Her og Nå-fotograf. I går ble Schau avhørt av politiet.

- Det er tatt ut en foreløpig siktelse for tyveri. Vi har snakket med Kristopher Schau, og kommer også til å innhente flere forklaringer, bekrefter politiadvokat Anders Frydenlund overfor Dagbladet.

Schau ble også anmeldt for trusler mot reportasjesjef Pål Tømmerhoel i Her og Nå, men politiet har valgt å ikke sikte ham for det.

Schau er siktet for simpelt tyveri etter straffelovens paragraf 257.

Her og Nå-fotografen har ingen kommentar til om han har fått tilbake telefonen. Han har tidligere sagt at han kan komme til å trekke anmeldelsen hvis telefonen kommer til rette.

Ufrivillig fotografert

Kristopher Schau selv sier til NRK Petre at han har levert den mye omtalte mobiltelefonen til politiet.

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Frydenlund.

Det var søndag i pinsen at Kristopher Schau og kjæresten Anne-Ma Helland ufrivillig ble fotografert av en Her og Nå-fotograf utenfor leiegården hvor Schau bor på Grünerløkka i Oslo. Schau stakk av med fotografens mobiltelefon, som han siden har gått grundig gjennom. I flere intervjuer har han kommet med svært ufordelaktige beskrivelser av fotografen, og avsløringer av hva som befinner seg på mobilen hans.

Dramatisert utgave

I går samlet Team Antonsen-gjengen seg i NRK for å lansere sin nye dvd, og der var Schau-affæren et selvsagt tema. For Dagsrevyen framførte kvartetten en dramatisert versjon av det som skjedde, med Kristopher Schau som regissør, Harald Eia som Kristopher Schau, Bård Tufte Johansen som Anne-Ma Helland og Atle Antonsen - på knærne - som Her og Nå-fotografen.

Kristopher Schau nekter å gå med på at han og folk rundt ham er fritt vilt for kjendisbladenes fotografer. Han er uenig med generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund, som mener at det må han enten finne seg i - eller holde seg inne.

- Det kan bli vanskelig, jeg må nok på butikken en gang iblant. Mener virkelig Kokkvold at den eneste måten kjente mennesker kan unngå å bli fotografert på er å sitte hjemme og ikke gå ut? sier Schau til Petre.

Vurderer motanmeldelse

Til «Absolutt underholdning» på TV2 sier Schau at han vurderer å motanmelde Her og Nå for personforfølgelse, men at han foreløpig ikke har hatt tid til å kontakte advokat.

- Nå får folk endelig se hva slags ufyselige metoder disse søppelbladene bruker. Det er på tide, sier Schau.

REKONSTRUKSJON: Team Antonsen lot ikke sjansen til et rollespill gå fra seg da de lanserte sin dvd i går. Med Kristopher Schau som regissør, framførte Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen hva som skjedde utenfor Schaus leilighet søndag ettermiddag.