Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Schaus store skandaleår

Kristopher Schau (34) hadde ikke én fridag i hele 2004. Men neste år er avtaleboka hans befriende tom.

«Ingen vil ta i Schaus penis», «Flau Schau tatt på senga», «Kristopher Schau anmeldt for tyveri og trusler», «Sex på scenen under Quart-konsert», «Schau skadet kvinnelig vakt».

Det er ikke noe nytt at Kristopher Schau skaper overskrifter, men i år har det vært usedvanling mange av dem. Et søk i arkivene til Norges største aviser gir et treff på 427 artikler der radiomannen er omtalt, og da er VG utelatt. Det er fire ganger så mange omtaler som i fjor.

Den siste skapte han samme dag som han skulle møte Dagbladet til dette intervjuet. Overskriften «Ingen tør å innrømme at Bernander står bak», som trolig var Schaus siste slag mot NRK-ledelsen, sendte den to meter høye mannen ut på en vill flukt mellom møter i Oslo sentrum.

Derfor er halvparten av dette intervjuet gjort på e-post. Resten ble gjennomført mens Dagbladet kjørte Schau fra et mystisk møte på Oslos østkant til et annet på Aschehoug forlag. Ingen drømmeforhold for en journalist, men likevel svært betegnende for en mann som i 2004 har fyret opp den ene skandalen med den andre, slik en kjederøyker veksler mellom sigaretter.

HVA VAR ÅRETS ...?

-  Opptur?

-  The Legendary Shack Shakers. To konserter som rett og slett var for bra. Klodens desidert beste liveband. Kanskje noensinne.

-  Nedtur?

-  Søndagsbilaget til Dagbladet. En kvalmende omfavnelse av den hule tiden vi lever i.

-  Fridag?

-  Ingen enn så lenge. Men 2005 ser jo befriende tomt ut per nå. -  Arbeidsdag?

-  Mandager, for den grenseløse negativiteten og det komplette fraværet av varme.

-  Kaktus?

-  Forholder meg dessverre ikke til planter. Skulle gjerne ha gjort det, men de dør så fælt.

-  Blomsterbukett?

-  Som sagt.

-  Overaskelse?

-  At det i en alder av 42 (Schau er 34) fremdeles er mulig å bli blåst i fillebiter av et totalt ukjent band man ikke har hørt en tone av på forhånd. Et godt tegn.

-  Flopp?

-  AIDS. Den må fornye seg snart. Et stort potensiale som ikke ser ut til å slå ut i full blomst.

-  Bok?

-  «Shit Magnet» av Jim Goad. Tror kanskje aldri jeg har lest noe mer destruktivt og selvutleverende i hele mitt liv. Et nydelig menneske, og en nydelig bok.

-  Plate?

-  Wonderfools, «Future classics».

-  Film?

-  «Destination Dajmkrysset». En svensk film som jeg lånte av en kompis. Enkelt plott. Udugelige skuespillere. Minst like bra som forventet .(Til orientering: dette er en pornofilm).

-  Kjøp?

-  Melk. Kom som ei kule i april og har holdt seg ut året.

-  Reality?

-  «Lovecruise». Det nedrigste av det nedrige hva angår reality. Jeg forstår ingenting av det. Jeg har sett serien mange ganger, men skjønner ennå ikke hva de vil!

-  Mest oppskrytte?

-  Paracet. Det virker jo ikke lenger. Har de tatt bort alt det gode? Er det bare det hvite igjen ? Seriøst! Den er ikke som før.
-  Mest forslitte uttrykk?

-  Stunt. Dette skal kun brukes i sammenheng med stuntmann eller stuntkvinne. «Ellevill» er gudskjelov på hell, men det forekommer litt for mange overtramp også her.

-  Kjæreste?

-  Ollis, Storis, Fingers, Baris og Hugo. Bandmedlemene i «Cumshots». Det er utrolig hvor nær man kommer hverandre i en Toyota Hiace på Autobahn.

-  Navn?

-  Rita er jo flott. Og Lasse.

-  Lengste dag?

-  4. desember. Hvert minutt var som en time (Schau nekter å utdype. Og ingenting tilsier at det skjedde noe skandale av større format denne dagen).

-  Fest?

-  18-20 november (Schau vil heller ikke her utdype). -  
Nyttårsforsett?

-  Jeg skal bli flinkere til å marinere kjøtt, flinkere til å tømme kjøleskapet, flinkere til å defroste fryseren, flinkere til å slå av TV\'n og flinkere til å slåss.

<B>SØPLETE:</B> Etter sitt mest konfliktfylte år noensinne tar radiomann Kristopher Schau liten selvkritikk. Men han innrømmer at han kan bli flinkere til å marinere kjøtt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media