Scheen, Kjersti

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg innså plutselig en dag at jeg ikke var den type journalist som elsket uforutsette utfordringer som å rykke ut på en brann eller komme uforberedt på jobb og få vite at jeg skulle til Danmark. Jeg har vel egentlig alltid hatt en forfatter i magen, og da jeg var 17 år fikk jeg tre noveller på trykk i Det Nye. Jeg debuterte i 1976 med en bildebok for barn. Siden har jeg gitt ut barnebøker og voksenbøker omtrent annenhver gang.

Beste leseropplevelse:

- Da må jeg nevne tre bøker. «Anniken Prestegarden» av Dikken Zwilgmeyer som jeg leste da jeg var liten. Henry Millers «Tropical Cancer» som slett ikke er pornografisk, men en svært god bok. Og så Tove Janssons «Pappaen ved havet» som jeg leser igjen og igjen.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg må skrive hjemme, det er kun der jeg får konsentrert meg. Her sitter jeg på et knøttlite pikeværelse, som var mitt da jeg var liten. Jeg står opp klokka 08.00 og skriver i to timer. Så bruker jeg resten av dagen på andre ting.

Etter Dagsrevyen setter jeg av to nye timer til å dikte. Dette er de tidene på døgnet da jeg er mest kreativ.

Mitt forhold til Internett:

- Avventende. Jeg har veldig lyst til å skaffe meg netttilkopling, men det er jo så dyrt! Og så vet jeg at jeg kommer til å bli helt hekta. Jeg kommer til å føre lange samtaler med mennesker i Australia og Kina. Internett er som å ligge og titte på stjernene og føle at du bare blir trukket ut og forsvinner i uendeligheten.