Scheen på tomgang

Det starter med en båttur i Indre Oslofjord og et drivende lik av en ung kvinne. Margaret Moss er invitert med av en klient som har hyret henne til å oppspore datteren som er sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selv er Moss dypt bekymret over sin egen datter, som ikke har latt høre fra seg på lang tid. Begge gjør seg naturlig nok sine tanker, men kvinne i sjøen drar heldigvis ingen av dem kjensel på. Nå skal det etter hvert vise seg at den døde har tilknytning til den saken Moss arbeider med, eller rettere sagt: begge de to sakene hun etterforsker - og at endog datteren, om enn uskyldig, er involvert.

Den andre saken dreier seg om arv og underslag. Et sentralt medlem av en religiøs veldedighetsorganisasjon, kalt Broderkretsen, kontakter henne. Han mistenker sin bror, som driver en campingplass på Nord-Vestlandet, for å ha underslått arven etter deres mor og vil ha Moss til å dra til hjemstedet for å snuse opp om det er ugler i mosen.

God tid

Kjersti Scheen tar seg god tid denne gangen. Flere løse tråder flagrer i luften i første del av boken, og vi begynner å frykte for hvordan dette skal ende. Men Scheen er proff nok til å få flettet det hele sammen til slutt. Moss er den samme impulsive, vodka-drikkende dama som vi kjenner fra de to første bøkene, men bekymringen for datteren legger en større demper på henne enn i de to foregående.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer