Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Schibsted-direktør ønsker Facebook-konkurrent: - Smart om norske medier samarbeider

Vil ha mer stoffutveksling.

VIL HA MER SAMARBEID:  Konsernsjef i Schibsted, Rolv Erik Ryssdal, mener norske medier må gå sammen for å ta opp kampen mot Facebook. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL HA MER SAMARBEID: Konsernsjef i Schibsted, Rolv Erik Ryssdal, mener norske medier må gå sammen for å ta opp kampen mot Facebook. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Rolv Erik Ryssdal i mediekonsernet Schibsted vil at alle norske medier skal publisere nyhetssaker på én og samme plattform.

Utspillet kommer i forbindelse med at norske medier opplever stadig tøffere kamp om reklameinntektene fra globale selskaper som Facebook og Google. Konkurransen har hardnet til ytterligere etter at Facebook lanserte artikkelløsningen Instant Articles.

- Jeg tror det er smart om norske medier samarbeider og får til stoffutveksling. Det er det som er fordelen med Facebook, at du kan være ett sted og få tilgang på alt innholdet der, sier Ryssdal til Dagens Næringsliv.

Han tror ikke Schibsted alene kan bli Norges svar på Facebook, men at et samarbeid mellom flere mediehus kan skape en sterk konkurrent.

- Alene klarer vi ikke det. Men sammen med andre kan vi få til et samarbeid om et norsk alternativ til Facebook når det kommer til nyheter og nyttestoff, sier Schibsteds administrerende direktør.

Også tidligere i uken har Ryssdal og de andre Schibsted-toppene Ole Jacob Sunde og Didrik Munch tatt til orde for at norske mediehus må snakke sammen om kampen mot utenlandske selskaper.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram