Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Schibsted-topp kritiserer NRKs Facebook-samarbeid

Mener det kan være ødeleggende for kommersielle mediehus.

KRITISERER SAMARBEIDET: Schibsteds svenske sjef for sosial strategi går ut mot NRKs samarbeid med Facebook. Foto:Jaap Arriens/NurPhoto, NTB Scanpix
KRITISERER SAMARBEIDET: Schibsteds svenske sjef for sosial strategi går ut mot NRKs samarbeid med Facebook. Foto:Jaap Arriens/NurPhoto, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRKs samarbeid med Facebook kan være ødeleggende for kommersielle mediehus.

Det mener Schibsted-topp Ehsan Fadakar.

- På sikt kan det være direkte skadelig for NRKs kommersielle konkurrenter, advarer Schibsteds svenske sjef for sosial strategi i en kommentar i Dagens Næringsliv og i en artikkel i Klassekampen torsdag.

Han forteller at de aller fleste tror Facebook er uavhengig og ikke styrer hvordan medienes innhold blir prioritert for brukerne.

- Men de siste avsløringene viser jo nettopp at Facebook jobber akkurat som en hvilken som helst annen medieaktør, sier Fadakar.

Han viser til nettstedet Gizmondos avsløringer om at Facebook har styrt nyheter om det konservative politiske miljøet i USA langt ned på brukernes nyhetsstrøm.

Dessuten har den britiske avisa The Guardian dokumentert hvordan Facebook hyrer inn journalister for å prioritere saker som skal løftes fram.

- Vi er veldig bevisste på at Facebook har en sterk egeninteresse som innholdsdistributør, og at det er mange spørsmål om Facebooks bruk av algoritmer og redaktørrolle som vi ønsker større åpenhet omkring. Vi er i dialog med Facebooks ledelse for å få svar, samtidig som vi også snakker med andre norske mediehus om å samarbeide for å få disse spørsmålene høyere opp på dagsorden, sier NRKs nettsjef Frank Gander.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!