Schjenken svært fornøyd etter dom mot Dagbladet

Tidligere ambulansesjåfør Erik Schjenken er svært glad for at han nok en gang har fått medhold i saken mot Dagbladet.

FORNØYD:
Ambulansesjåfør Erik Schjenken. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
FORNØYD: Ambulansesjåfør Erik Schjenken. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

At erstatningsbeløpet er blitt sterkt redusert er helt underordnet, sier Schjenken gjennom sin advokat Carl Bore. Schjenken ønsket ikke selv å møte pressen etter at Borgarting lagmannsrett avsa dom i saken tirsdag.

Dagbladet er dømt til å betale oppreisning og sakskostnader på til sammen 1,2 millioner kroner for artikler skrevet i 2007.

Lagmannsretten reduserer det opprinnelige oppreisningsbeløpet med fire femdeler. Oslo tingrett mente injuriene Schjenken var utsatt for fra avisen er så grove at den satte oppreisningsbeløpet til rekordstore 1 million kroner i 2011. Dette vakte betydelig oppsikt og var en vesentlig grunn til at saken ble anket. Borgarting lagmannsrett justerer oppreisningen til 200.000 kroner, og sammen med sakskostnadene må avisen ut med 1,2 millioner kroner.

Bakgrunnen for saken er utsagn i flere kommentarartikler som sto på trykk i Dagbladet i 2007. Artiklene var kommentarer til saken om somalieren Ali Farah, som ble slått ned i Sofienbergparken og ikke fikk transport i ambulanse fra stedet.

- Sårende - Dekningen kan ikke sies å stå i forhold til den tjenesteforsømmelse Schjenken begikk. Dagbladets dekning fikk et massivt rasismefokus uten tilstrekkelig grunnlag i faktum. Dagbladet var ikke tilstrekkelig aktsom og balanserende i dekningen av saken, står det i dommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer