Schjenken vant over Dagbladet i Høyesterett

Høyesterett forkastet anken.

VANT OVER DAGBLADET: Høyesterett har forkastet anken til Dagbladet i saken mellom avisa og ambulansjesjåfør Erik Albin Schjenken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VANT OVER DAGBLADET: Høyesterett har forkastet anken til Dagbladet i saken mellom avisa og ambulansjesjåfør Erik Albin Schjenken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble det kjent at Høyesterett forkaster Dagbladets anke i Schjenken-saken.

Det var i april i fjor Dagbladet ble dømt til å betale 200 000 kroner i erstatning til ambulansjesjåfør Erik Albin Schjenken, og til å betale saksomkostninger til ambulansjesjåføren på en million kroner.

I mai bestemte avisa seg for å anke saken, men i dag ble det altså kjent at Høyesterett forkaster anken.

- Beklagelig Bakgrunnen for saken er flere saker og kommentarer som har stått på trykk i Dagbladet fra 7. august 2007, og de påfølgende ukene.

Dagbladets ansvarlige redaktør, John Arne Markussen, mener dommen er beklagelig.

- Vi syns selvfølgelig dette er en beklagelig dom. Dommen er vanskelig fordi det nå er et spørsmål om hvilke muligheter vi har i det norske samfunnet for å omtale hverdagsrasisme. En domfellelse som vi nå har vil ha en nedkjølende effekt på ytringsfriheten. Det har jeg sagt før, og det gjentar jeg, og jeg tror ikke det er akkurat dette Norge trenger i året for grunnlovsjubileet, sier han.

Han påpeker likevel at det i dommen kommer fram at Dagbladet får aksept for framstillingen av det som skjedde i parken, men blir felt på grunn av meninger på kommentar- og lederplass. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer