Schooldays.

Akerselva er så full at hun renner over. Derfor spiller jazzens supermenn på Jazid lørdag.

De skulle egentlig ha spilt på Blå, men der løper alle rundt med bøtter og kluter for tida. Og Jazid er jo et fullgodt alternativ for Schooldays, som er et norsk-svensk- amerikansk samarbeidsprosjekt. Navnet har de tatt fra trombonisten Roswell Rudd sin komposisjon fra 1963 med the New York Quartet. Initiativet til å sette sammen gruppa kom fra produsent og Down Beat-skribent John Corbett, og musikerne møttes i mars i år i Chicago. Nå er de på tur for å vise seg fram. Og for å vise fram cd`en Crossing Division. Den er gitt ut på det anerkjente OKKAdisk-labelet, med base i Chicago.

Den prisbelønte saksofonisten Ken Vandermark og trombonisten Jep Bishop er store på Chicagos jazzscene. De er kjent fra blant annet Vandermark 5, DKV, NRG Ensemble, Steam og Peter Brötzmann Tentett. Paal Nilssen-Love, trommer, og Ingebrigt Flaten, bass, er to av norges mest profilerte jazzere. De har spilt med grupper som Atomic, Close Erase, The Trio, Vindaloo, Pocket Corner og The Quintet. Svenske Kjell Nordeson på vibrafon, vil mange kjenne fra AALY TRIO.

Denne konserten samler mange, gode jazztraktører og er enestående i sitt slag. Møtet mellom amerikansk og skandinavisk musikk skaper helt sikkert spenning og energi. Ryktene lover oss rå og ekspressiv jazz på Jazid.