Schwarzenegger viser muskler mot Jörg Haider

Muskelbunten Arnold Schwarzenegger gir den ytterliggående østerrikske politikeren Jörg Haider verbal juling. Schwarzenegger, som er østerriksk innvandrer i USA, beskylder Haider for å bygge opp under fremmedhat.

- Som innvandrer føler jeg meg krenket, når noen kommer med fremmedfiendtlige uttalelser. Etter min mening bør folk som kommer med den typen uttalelser Haider har satt fram, ikke sitte i noen regjering, sier Schwarzenegger til Hollywood-bladet Daily Variety.

Den 52 år gamle Schwarzenegger, en tidligere Mr. Universe, ble amerikansk statsborger i 1983. Han har lenge vært politisk aktiv, og Haider og hans tilhengere kan ikke akkurat beskylde ham for å være en venstreekstremist.

Støttet Reagan

Schwarzenegger nemlig en svoren tilhenger av det republikanske partiet, som regnes som høyrefløyen i amerikansk politikk. Han har markert seg med sin støtte til de tidligere presidentene Ronald Reagan og George Bush.

- Jeg har aldri hatt noe til overs for ham, og jeg støtter ham på ingen måte nå heller, sier Schwarzenegger om lederen for det østerrikske Frihetspartiet FPV. (NTB)