Sci-fi boks

Sju disker og nesten 20 timer med romeventyr. Jeg la disk 1 i spilleren og satte meg ned for å «boldly go where no man has gone before». Skjønt, millioner av fans - såkalte Trekkies, har allerede vært der siden serien startet sin eventyrlige suksess i 1987. De kommer garantert til å fryde seg over denne boksen. Og oss andre?

Etter å ha sett en solid bolk av pakka skjønner jeg litt mer av fenomenet. «Star Trek The Next Generation» er bedre enn forventet. Som med nesten all science fiction handler det om dagens problemstillinger (moral, etikk, politikk osv), pakket inn i spesialeffekter, teknisk sjargong og morsomme kostymer. Kvaliteten på episodene varierer, høydepunktet her er «The Big Goodbye» en morsom blanding av film noir og science fiction. Etter sigende stiger seriens kvalitet etterhvert og Universal kommer i løpet av den neste tida til å gi ut alle sju sesongene.

Teknisk kvalitet er grei nok - dette er ikke noe du bruker for å demonstrere hvor bra hjemmekinoanlegg du har. Tilleggsmaterialet kunne vært mer utfyllende, den ene timen som er tatt fungerer bra for grønnskollinger, men oppleves nok litt skuffende for svorne Trekkies. Ellers verd å merke seg denne uka: «American Pie 2», «The Cactus Flower» og «Italiensk for begynnere».