Science fiction-serie blir Norges første HBO-original

- En original, smart, underholdende og tankevekkende satirisk science fiction, skriver NFI.

SERIESKAPERE: Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin i Rubicon står bak «Fremvandrerne», som etter planen skal bli en originalserie fra HBO. Her med hendene rundt skuespiller Steven van Zandt i forbindelse med en premiere på serien «Lilyhammer». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SERIESKAPERE: Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin i Rubicon står bak «Fremvandrerne», som etter planen skal bli en originalserie fra HBO. Her med hendene rundt skuespiller Steven van Zandt i forbindelse med en premiere på serien «Lilyhammer». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge får sin første HBO-originalserie med prosjektet «Fremvandrerne», bekrefter strømmetjenestens PR-representant i Norge, Isabel Goren, overfor Dagbladet fredag.

Ifølge Norsk filminstitutt (NFI) får Rubicon TV, ved «Lilyhammer»-skaperne Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad, samt regissør Jens Lien, hele 9,5 millioner kroner i produksjonsstøtte til dramaserien, som handler om mennesker fra fortida som reiser og søker tilflukt i det moderne Norge.

- Med «Fremvandrerne» har den kresne serieleverandøren HBO funnet sitt første norske prosjekt: en uhyre original, smart, underholdende og tankevekkende satirisk science fiction, skriver NFI-konsulent Silje Riise Næss.

Hemmelighetsfulle

Ifølge NFI har prosjektet et budsjett på 69 millioner kroner, men både HBO og Rubicon holder imidlertid kortene svært tett til brystet.

- Vi er kjempeglade for støtte, og dette er veldig morsomt og spennende for oss, men det er alt jeg kan si, sier Bjørnstad til Dagbladet.

Om handlingen skriver NFI følgende:

«Et par forkomne individer ankommer Oslo under uklare omstendigheter. De viser seg å være starten på en strøm av mennesker fra fortida som søker tilflukt i vår tid. Hovedhandlingen i serien finner sted sju år seinere, og beskriver hvordan samfunnet er blitt transformert av de såkalte fremvandrerne.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer