GRÅT I SOFAEN: Da Lene Alexandra Øien (30) satt hjemme alene og hørte verdenspremieren på singelen «Try to catch me», så begynte hun å «sippe». På Twitter kom den positive responsen umiddelbart. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GRÅT I SOFAEN: Da Lene Alexandra Øien (30) satt hjemme alene og hørte verdenspremieren på singelen «Try to catch me», så begynte hun å «sippe». På Twitter kom den positive responsen umiddelbart. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Scientologi er bare selvutvikling. Det handler om å tro på seg selv

På veien fra Lady Gaga til sin ferske jazz-EP har Lene Alexandra lest scientologi-bøker for å utvikle seg selv.

(Dagbladet): - Jeg er så dritt lei av spørsmål om mannfolk. Og det kan du sitere meg på, sier Lene Alexandra Øien (30), og bryter ut i latter.

Hun er midt i lanseringen av sin EP «Try to catch me», en jazz-inspirert utgivelse med både gamle klassikere og nye låter. Med mye piano. Og ingen pupper.

Sistnevnte er et svært bevisst valg - bare timer før intervjuet med Dagbladet skriver hun følgende på Twitter:

«Til alle låtskrivere og produsenter som sender meg emailer: Dere kan slutte å sende meg dancelåter med sexfikserte tekster..Takk uansett:)».

- Har vært tungt Den tydelig allsidige artisten, som overrasket både seg selv og plateselskapet med å ende opp med jazz-låter, har snakket mye om kampen for å bli tatt seriøst. Nå forteller hun at det har vært en tung prosess.

- Det er klart det har vært tungt. Når alle har fordommer om hvem jeg er - noe jeg bidro mye til selv - så er det veldig ensomt å følge sin drøm. Noen ganger trodde jeg ikke på det selv heller. Jeg hadde mista meg selv, og sagt ja til ting jeg egentlig ville si nei til. Men for å være ærlig trodde jeg det skulle ta kortere tid å finne tilbake igjen, sier Lene Alexandra.

Og hun har fått mye hjelp på veien. Av selvutviklingsbøker og mennesker med positiv energi, deriblant moren og den personlige treneren.

- Scientologi er ikke «scary» Blant bøkene hun har lest er «Scientologi - tankens grunnbegreper» av Scientologi-grunnleggeren L. Ron Hubbard. Etter å ha lest boka skrev hun følgende på bloggen sin:

«Jeg leste «Scientologiboken» for nybegynnere på ferien og «Du leder» med Mia Tørnblom og føler meg nå superinspirert, kreativ og mer klar enn noensinne for å jobbe mot nye mål.»

- Jeg har forstått at man ikke skal si høyt at man har lest Scientologi-bøker. Men det er ikke «scary», Scientologi er bare selvutvikling. Det handler om å tro på seg selv, sier Lene Alexandra til Dagbladet, og presiserer at hun selv ikke er en del av Scientologi-kirken.

- Absolutt ikke. Jeg leste boka fordi jeg var nysgjerrig, og ville danne min egen oppfatning.

TUNG VEI TILBAKE: - Når alle har fordommer om hvem jeg er - noe jeg bidro mye til selv - så er det veldig ensomt å følge sin drøm, sier Lene Alexandra. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TUNG VEI TILBAKE: - Når alle har fordommer om hvem jeg er - noe jeg bidro mye til selv - så er det veldig ensomt å følge sin drøm, sier Lene Alexandra. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

På twitter har det også kommet fram at hun og Hans-Erik Dyvik Husby refererer til hverandre som bror og søster.

- Hans-Erik er en venn jeg setter pris på, og vi har endel felles interesser, sier Lene Alexandra, som ikke vil uttale seg om kritikken som har blitt rettet mot Scientologi-kirken.

- Følte meg dum Men det var ikke bare det å finne tilbake til seg selv som har tatt tid for Lene Alexandra. Også musikalsk har det vært en lang prosess for å finne det riktige uttrykket.

- Da jeg skrev kontrakt med Sony var jeg mer i retning av Lady Gaga, men så endte vi til slutt opp med «jæzz», sier Lene Alexandra og gliser fornøyd.

- Jeg følte meg veldig dum i starten, og visste ikke hva jeg ville. Jeg trodde jeg skulle bli pakket inn som et produkt, men de har vært opptatt av at dette skulle være ekte vare.

Likevel er ikke Lene Alexandra helt over kneika ennå. Hun har ikke sunget mye live tidligere, og «føler seg som en debutant». Da varmer det med positive tilbakemeldinger.

- Da «Try to catch me» hadde verdenspremiere på NRK P1 - og hyggelige twittermeldinger raste inn - så satt jeg hjemme alene i sofaen og sippa for meg selv. Nå har jeg ikke lov til å si at det er noe jeg ikke klarer. Jeg må ha trua på meg selv.