Scientologi-kirken i tegneseriekrig

Tom Cruise-episode ble tatt av lufta. South Park-skaperne lover hevn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I over åtte år har kjendiser og religion vært blant temaene Matt Stone og Trey Parker har elsket mest å stikke torner i siden på.

Så når muligheten for å peke nese mot begge deler på en gang dukker opp, lar South Park-gjengen seg naturligvis ikke be to ganger.

Kokken tror

Nylig sluttet Isaac Hayes i rollen som kokken Chef, og onsdag ble en episode av serien, som inneholdt hån av Tom Cruises Scientologi-tilknytning, tatt av sendeplanen på kanalen Comedy Central.

Dette har fått Stone og Parker til å erklære krig. De kom fredag med følgende spøkefulle hilsen til scientologikirkens medlemmer, gjennom Daily Variety.

- Dere har vunnet dette slaget, men den lange krigen om jorda har nettopp begynt. Å få midlertidig stoppet vår episode vil ikke hindre oss i å holde sjeler fanget i de ynkelige menneskekroppene deres til evig tid. Deres ynkelige forsøk på å redde menneskeheten vil feile.

Aliens

Serieskaperne brukte ordet «thetan», som i Scientologi-kirkens terminologi er den åndelige delen av et menneske, og en udødelig kraft. En «body thetan» er en sjel som er innesperret i en menneskekropp og har mistet sin frie vilje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer