- Scientologien reddet livet mitt

Tom Cruise var en sjenert, ordblind og rotløs tenåring.

- Det var Hubbards teknikker som hjalp meg med å komme over barndomstraumene mine. Jeg var alltid den nye gutten som gikk med feil sko, sier Cruise åpenhjertig i et intervju med den danske avisen B.T.

L. Ron Hubbard er kirkens grunnlegger. Og Cruise takker ham for det meste.

Ble kvitt dysleksien

Cruise har ikke hatt det helt problemfritt i voksen alder heller. Selv om han har tjent milliarder, jakter pressen på ham med rykter om homoseksualitet, maktbegjær og religiøst vanvidd.

Han holder seg oppe takket være Scientologi-kirken. Blant annet har studieteknikken deres vært til stor hjelp for dyslektikeren:

- Hans studieteknikk har for lengst gjort meg til en superrask manusleser og skriver. Det er takket være Scientologien at jeg kan leve det livet jeg lever i dag.

Eksen og barna

Han har alltid hatt rykte på seg for å være imøtekommende og hyggelig overfor journalister. Til B.T åpner han døra litt på gløtt:

- Jeg elsker Nic ennå, det vil aldri forandre seg, sier Tom om sin ekskone.

Han har kjøpt nytt hus og fått ny kjæreste. Han beskriver forholdet til skuespiller Penelope Cruz som kjærlig og ekte, men det er ikke snakk om ekteskap ennå. Barna derimot, dem slutter han aldri å tenke på.

- Jeg har blitt eldre. Jeg prøver ikke å skjule det. Jeg elsker å se at barna mine også blir eldre. Om jeg noen gang tvinges til å velge mellom dem og karrieren så har jeg spilt inn min siste film.

Han deler barna med Nicole, og har dem hos seg annenhver uke.

Les hele intervjuet med Tom Cruise hos B.T.

<B>DEN UTSTØTTE GUTTUNGEN:</B> Tom Cruise forteller om den vanskelige barndommen. Han valgte å begynne med streng nå som det er ble populært.
<B>TOM OG DAMA:</B> Nå er han sammen med Penelope Cruz, men Tom kommer alltid til å elske ekskona Nicole.