-Scorer på sjarmen

BIRMINGHAM (Dagbladet): Lars A. Fredriksen satser på å kameraflørte seg rett inn i folkejuryens hjerter på lørdager. Gospelgutten er allerede utropt til årets flotteste fyr i Grand Prix. -Lars kan vinne på sjarmen, sier Kato Hansen i den norske GP-klubben.

De norske entusiastene i Grand Prix-klubben er på plass i England for å heie Lars fram til seier. I går stilte de mannsterke med norske flagg på prøven og pressekonferansen. Lars holdt en ekstra pressekonferanse i går, etter forespørseler fra blant andre BBC.

Kato Hansen mener at Lars' sterkeste kort på lørdag er sjarm og TV-tekke.

-Vinner vi, blir det på grunn av Lars' sjarm. Han er uten tvil årets mest sjarmerende deltager - og scorer på det. Selve låta er en godt snekret popsang, men ikke av de beste i finalen, mener Kato Hansen.

-Det er allmenn enighet i den internasjonale GP-leiren om at Lars er den flotteste fyren, sier han.

Den norske GP-klubben tipper at Lars og Norge havner helt i teten sammen med Israel og England.

Småjentene faller

Den britiske Grand Prix-journalisten Gordon Lewis mener Lars har store muligheter til å nå frem når TV-titterne skal stemme lørdag kveld. Den norske deltageren har både en fengende poplåt - og ikke minst popstjerne-looken som hører med, mener han.

-Min datter på åtte år og hennes venninner er kjempeforelsket i Lars. Der i gården har han tilogmed danket ut Spice Girls, ler Gordon Lewis.

-Hvis jentenes reaksjon er symptomatisk for hvordan den yngste aldersgruppen vil stemme, så ligger Lars bra an, legger Gordon Lewis til.

Selv er Lars bevisst på at han skal nå helt hjem i TV-ruta. Det holder ikke å gjøre en bra figur på scenen i The National Indoor Arena. Blikket skrur han rett inn i kamera.

-BBC-damen som ordner pressekonferansene spurte meg om jeg alltid flørter så mye med kamera. Det virket i alle fall på henne, sa hun, forteller Lars og ler.

-Både småjentene og de godt voksne damene ser ut til å like deg?
-I så fall har jeg litt av et salgspotensiale!

Bra prøve

På gårsdagens prøver hadde bandet gjort hjemmeleksa, og «Alltid sommer» satt bra. Med den båndlagte trommebeaten tydelig på plass, og et langt friskere komp, lød sangen som den moderne poplåta David Eriksen mente den skulle være da han komponerte den.

-Nå går det bra, vi trenger bare et par mindre justeringer før det sitter hundre prosent, sier dirigent Geir Langslet.

FANKLUBB: Formann i den norske GP-klubben Kato Hansen (t.v) mener Lars Fredriksen kan sjarme folkejuryen i senk.