KOMMENTARER

Scoret poeng på Solbergs svakeste kort i valgkampen: Sylvi Listhaug

En hardt presset Støre holdt temperaturen oppe og lyktes å igjen komme på offensiven i valgkampen. Men Solberg svarte godt i økonomisk politikk og scorer på ansvarlig styring.

Scoret poeng på Solbergs svakeste kort i valgkampen: Sylvi Listhaug
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Bakteppet for kveldens statsministerduell kunne neppe vært mer dramatisk. Bare timer før debatten braket løs, viste Norstats meningsmåling, utført på oppdrag for NRK, at Høyre ligger an til å bli Norge største parti, med en oppslutning på 25,7 %. Ett prosentpoeng foran Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet, som ligger på 24,4 %.

Selv sett med vennligsinnede øyne, som vil se deler av resultatet som en unøyaktig enkeltmåling, er det skandaløst dårlig for Støre. Og det bekrefter en trend nesten samtlige meningsmålinger har vist de siste månedene: Arbeiderpartiets oppslutning er i fritt fall.

Dette til tross for at Støre har vært god i debatter, og fått bedre vurderinger fra nærmest samtlige aviser som har fulgt duellantene.

Her er vurderingen fra i kveld:

Jonas Gahr Støre:

Støre startet debatten nærmest uberørt av krisemålingen som kom rett før sending. Er i likhet med statsministeren, behersket og forberedt. Støre innleder med punktene som har vært sentrale i valgkampbudskapet til Arbeiderpartiet: Ta vare på gode ved det norske samfunnet, med små forskjeller, og høy tillit. Litt mer famlende og mindre rammende når han argumenterer for hva som truer det. Det er Ap's store utfordring i valgkampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer