DØMT I DUBAI: Scorpions' trommeslager James Kottak (til venstre) - her med resten av bandet, Matthias Jabs, Klaus Meine og Rudolf Schenker i Dubai i 2004. Foto: Scanpix/AP Photo
DØMT I DUBAI: Scorpions' trommeslager James Kottak (til venstre) - her med resten av bandet, Matthias Jabs, Klaus Meine og Rudolf Schenker i Dubai i 2004. Foto: Scanpix/AP PhotoVis mer

- Scorpions-musiker viste fingeren og fornærmet islam

Det hevder politiet. Nå har trommisen sittet en måned i fengsel i Dubai.

(Dagbladet): Den amerikanske trommeslageren James Kottak (51), medlem av det tyske hardrockbandet Scorpions, er dømt til en måneds fengsel i Dubai for å ha vært full og oppført seg upassende på flyplassen i det arabiske emiratet.

Han har allerede vært anholdt siden 3. april og vil derfor snart settes fri og deporteres, ifølge Gulf News.

Kottak hadde mellomlandet i Dubai på vei til Bahrain, der bandet skulle opptre i forbindelse med Formel 1-løpet Bahrain Grand Prix, da han ble arrestert.

Klagde på lukt Ifølge politiet i Dubai hadde rockeren klaget på ubehagelig lukt fra andre passasjerer, vist fingeren, blottet ryggen og kalt folk «u-utdannede muslimer».

En ansatt ved flyplassen sier ifølge Abu Dhabi-avisa The National at Kottak pekte på andre reisende, holdt seg for nesa og uttalte at han ikke ville på samme fly som dem. Oppførselen blir tolket som en fornærmelse av islam.

Selv benekter Kottak alt annet enn å ha drukket noen glass vin på flyet og trukket opp t-skjorta for å vise fram en tatovering.

- Ikke mulig - Det er ikke mulig at jeg kan ha uttalt noe slikt om muslimer, uansett hvor full jeg var, hevder han ifølge The National.

Kottak har spilt i Scorpions siden 1996, da bandets trommeslager gjennom 18 år, Herman Rarebell, trakk seg tilbake. Han har tidligere spilt i amerikanske heavyband som Montrose, Warrant, Kingdom Come og Dio.

Det tyske bandet, som har holdt det gående i en eller annen form helt siden 1965 og har solgt mellom 75 og 100 millioner album, er mest kjent for hits som «Rock You Like a Hurricane» og «Wind of Change». Tross en rekke «avskjedskonserter» de siste årene fortsetter gruppa å turnere.

Deres siste utgivelse, «MTV Unplugged in Athens», inneholder blant annet en gjesteopptreden av Morten Harket.