Scorsese hangler litt

«Bringing Out The Dead» er som om Franz Kafka skulle ha gitt seg til å regissere en skrekkepisode av «Akutten». Men så er det bare Martin Scorsese.

Nicolas Cage kjører rødøyet rundt som den utbrente ambulansesjåfør Frank Pierce. I tre netter følger vi ham gjennom New Yorks usleste bakgater, på den ene håpløse redningsekspedisjonen etter den andre. George Clooneys oppskrudde legevakt i «Akutten»-serien er rene hvilehjemmet i forhold til Cages katastrofeområde av et katolsk sykehus. Forståelig nok vil han helst sove, mens han prøver å redde elskelige sjeler som Patricia Arquettes ensomme stoffmisbruker og en ravende gal sjarmør i form av Mark Anthony. John Goodman sitter på med Cage gjennom elendigheten i Hell\'s Kitchen.

Scorseses millenniumversjon av «Taxi Driver» er ikke uten kvaliteter, den har energi, er visuell og byr på en del barsk humor våre personer trenger for å overleve. Men veteranen holder ikke helt balansen mellom drama og ironi. Ambulansesjåføren antar etter hvert martyrisk religiøse dimensjoner, er nærmest klar for tornekronen og mister dermed en del troverdighet. Altfor langt, dessuten.