Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Scorsese og DiCaprio sjikanert etter Oscar-visning

- Burde skamme dere.

GODE VENNER: Leonardo DiCaprio og Martin Scorsese samarbeider for femte gang i «The Wolf on Wall Street». Bare én av Scorseses filmer de siste 13 årene har manglet DiCaprio på rollelista. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Leonardo DiCaprio og Martin Scorsese samarbeider for femte gang i «The Wolf on Wall Street». Bare én av Scorseses filmer de siste 13 årene har manglet DiCaprio på rollelista. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Martin Scorseses svarte dramakomedie «The Wolf on Wall Street», om den amerikanske akjemegleren og svindleren Jordan Belfort, har blitt hyllet som en av årets aller beste filmer gjennom flere panegyriske anmeldelser

Men den har ikke falt i smak hos alle.

Under en offisiell Oscar-førvisning for de eldre medlemmene av «The Academy of Motion Pictures Arts & Sciences» ble Scorsese og hovedrolleinnehaver Leonardo DiCaprio sjikanert av misfornøyde Oscar-stemmegivere.

Det skriver skuespillerinnen Hope Holiday, kjent fra Billy Wilder-filmen «The Apartment», på sin Facebook-side.

-  «The Wolf on Wall Street» er tre timer med tortur. Det er den samme ekle dritten om og om igjen. Etter visningen var det var det åpnet for spørsmål fra publikum, noe som mange av oss ikke ble igjen for. Da heisdørene åpnet seg, og Leonardo D. og Martin S. kom ut, var det en manusforfatter som sprang bort til dem og begynte å rope at de burde skamme seg, skriver Holiday, som legger til at hun selv også sluttet seg til de misfornøyde ropene.

- Det brøt nesten ut en slåsskamp. Jeg sprang ned trappene, skriver hun videre.

Hva skuespilleren spesifikt reagerer på, utdypes ikke. Scorsese selv har sagt i et intervju med nettsida The Wrap at han ikke tror filmen vil passe for alle.

- Den er brutal. Jeg har sett den sammen med publikum selv, og jeg tror det går. Men den vil nok ikke falle i smak hos alle. Den passer ikke for 14-åringer.

Til tross for opptrinnet, er det ventet at Scorseses siste film vil bli nominert i flere Oscar-kategorier. 

Filmen tar altså for seg det ville livet til Wall Street-megleren Jordan Belfort, som i 1998 ble dømt til fire år i fengsel for investeringsbedrageri og hvitvasking av penger. Han slapp imidlertid unna med 22 måneder bak murene, etter å ha tystet til FBI på flere av samarbeidspartnerne sine.

Da han ble tatt hadde han svindlet klienter for over 110 millioner dollar. Pengene brukte han på biler, båter, helikoptre, dop og prostituerte, noe han har skrevet om i biografien sin som kom ut i 2008. Et av disse helikoptrene krasjlandet han i hagen sin fordi han var så høy på narkotika at han så dobbelt. Han har også sunket en yacht, inkludert et lite sjøfly, i Middelhavet etter å ha trosset kapteinens ordre om å snu på grunn av dårlig vær.

Filmen har premiere i Norge den 31. januar 2014.

ORIGINALEN: Slik ser den virkelige Jordan Belfort ut. Foto: NTB Scanpix
ORIGINALEN: Slik ser den virkelige Jordan Belfort ut. Foto: NTB Scanpix Vis mer