Scorsese vant regissørenes pris

Og nå er han definitivt Oscar-favoritt.

(Dagbladet.no): Veteranregissør Martin Scorsese ble hedret av Hollywoods regissører da de stemte han fram som vinner av The Directors Guild of America (DGA) i natt. 64-åringen mottok prisen for kritikerroste «The Departed», som han også vant en Golden Globe-pris for tidligere i år.

Prisen er en pålitelig indikator på at Scorsese også kommer til å vinne Oscar-prisen for beste regi. Bare seks ganger i DGAs 58 år lange historie har ikke DGA-vinneren også vunnet Oscar-prisen samme år.

Scorsese slo blant annet ut Stephen Frears som var nominert for «The Queen», og Alejandro Gonzales Inarritu, som er regissøren bak «Babel». Disse to er også nominert til Oscar for beste regi.

Da Scorsese mottok filmen av regissørkollega Steven Spielberg, spøkte han med at filmen, som handler om den irske mafiaen i Boston, er blitt spesielt godt mottatt i USAs typiske mafia-byer.

- Hvis du ser på kartet over stedene der filmen har høye seertall, ser det ut som et kart over USAs underverden, sa han ifølge BBC, og la til at han aldri hadde trodd han kom til å motta prisen.

Scorsese, kjent for filmer som «Taxi Driver» og «Goodfellas», har aldri tidligere vunnet DGA eller Oscar-prisen. Men bookmaker-byråer har allerede «The Departed» som favoritt til å vinne både prisen for beste regi og for beste film under årets Oscar-utdeling.

HEDRET AV KOLLEGER: Martin Scorsese er årets vinner av Directors Guild of America med filmen «The Departed». En fornøyd prisvinner er her flankert av prisutdeler Steven Spielberg og LEonardo Foto: Reuters/Scanpix
HEDRET AV KOLLEGER: Martin Scorsese er årets vinner av Directors Guild of America med filmen «The Departed». En fornøyd prisvinner er her flankert av prisutdeler Steven Spielberg og LEonardo Foto: Reuters/Scanpix Vis mer