Se - en festival med sol

Publikumsrekord på Slottsfjellet.

(Dagbladet.no): I Tønsberg skinner sola på 8000 festivalgjester. For første gang i festivalens ikke veldig lange historie går det mot solid publikumsrekord med fullt Slottsfjell både fredag og lørdag. 1500 sto i kø for å få festivalbånd på armen da portene ble åpnet i ettermiddag.

- Vi la ut to hundre billetter i døra, og de ble revet bort. Også morgendagen ser ut til å bli utsolgt. Det er en klar publikumsrekord, sier pressesjef Behnam Farazollahi, tydelig fornøyd med å arrangere sommerens første store rockefestival uten så mye som en sky på himmelen.

Torsdag startet det hele med 800 på klubbkveld i Dolbygarasjen. Fredag kveld har publikum fortsatt ikke blitt utsatt for forsinkelser eller avlysninger - bortsett fra brått avdøde Robert Burås band My Midnight Creeps, som skulle spilt lørdag.

Istedet for å hente inn en erstatter, har festivalen valgt å hedre den avdøde gitaristen ved å sette en av hans gitarer på scenen og spille bandets siste album "Histamin" for festivalgjengerne.

Fredag var en svært eksklusiv konsert med Kings of Convenience blant høydepunktene. Bergensduoen spiller ingen andre store konserter i Norge i år, men kom til Tønsberg for å gjøre opp for avlysingen i fjor, da Erlend Øye ble rammet av matforgiftning.

I kveld venter tønsbergenserne ikke minst på de lokale heltene i Zeromancer, avleggeren til Seigmen, som gjorde en smått legendarisk gjenforeningskonsert nettopp på Slottsfjellfestivalen i fjor. Også Timbuktu vil etter alt å dømme skape lugn stemning i kveldssola i Vestfold.

I morgen står blant annet Ane Brun, Devin the Dude, Spiritualized, Entombed og Bo Kaspers Orkester på programmet.

MYE FOLK: 8000 mennesker på Slottsfjellet stimlet seg foran hovedscenen da Calexico spilte i dag. Foto: Pål Nordseth
MYE FOLK: 8000 mennesker på Slottsfjellet stimlet seg foran hovedscenen da Calexico spilte i dag. Foto: Pål Nordseth Vis mer
EN FORNØYD MANN: Etter uker med regn kom sola når Slottsfjellfestivalen åpnet. Pressesjef Behnam Farazollahi noterer seg publikumsrekord i festivalens femte år.