SKIFTER BEITE: Bjørn Carlsen (41) går fra TV 2 til Dagbladet. Foto: Ane Rostad Stokholm
SKIFTER BEITE: Bjørn Carlsen (41) går fra TV 2 til Dagbladet. Foto: Ane Rostad StokholmVis mer

Dagbladet TV

Se - vi har fått ny TV-sjef!

Bjørn Carlsen (41) går fra Åsted Norge og TV 2 til Dagbladet TV.

Carlsen blir med det redaksjonssjef for avisas TV-satsing.

- Dette blir utrolig gøy. Dagbladet og Aller satser strategisk på TV og levende bilder. Muligheten til å prege denne satsingen kunne jeg ikke la gå fra meg, sier han.

De siste ti åra har han jobbet i TV 2, de siste tre som leder for den «Gullruten»-vinnende seersuksessen «Åsted Norge».

- Tabloid lagkaptein

Programmet «Åsted Norge» har vært en av TV 2s største suksesser de siste åra. Ukentlig har programmet samlet rundt en halv million nordmenn foran TV-skjermene. Programmet fikk «Gullruten» i fjor som årets beste nyhets- eller aktualitetsprogram.

Carlsen har også erfaring som reporter og vaktsjef i Nyhetskanalen og nyhetene i TV 2. Tidligere har han blant annet jobbet i VG, P4, Nettavisen og Telemarksavisa.

- Bjørns bakgrunn fra både nyheter og programproduksjon er en miks som vil gi Dagbladet et betydelig løft på TV-siden. Hans evne til å skape et vinnerlag og være en tabloid lagkaptein, er viktig for oss. Han har klare tanker om hvordan det bør satses, og de tankene er offensive og framtidsrettet, sier direktør video i Aller Media, Mads A. Andersen og legger til:

- I den strategiske TV-satsingen vi nå gjør i Aller Media vil Bjørn være en nøkkelperson. Hans beviselige gode gjennomføringsevner vil komme godt med i samarbeidet med de andre merkevarene i konsernet.

Fantastisk gjeng

Carlsen tiltrer stillingen i løpet av vinteren.

- Det er jo på en måte trist å forlate noe man har vært med å bygge opp. Jeg kommer til å savne den fantastiske gjengen i Åsted Norge og alle gode kolleger i TV 2 og Mastiff. Samtidig føles det godt å gi seg på et tidspunkt hvor programmet aldri har vært bedre enn nå, sier han.