Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se Aksel Hennie som middelalder-bad guy

Traileren for «The Last Knights» er her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har tatt sin tid, men Clive Owen- og Morgan Freeman-filmen «The Last Knights» er premiereklar. Den vises på amerikanske kinoer fra 3. april, og i går kom traileren.

Det er over to år siden det ble kjent at Aksel Hennie hadde landet sin første internasjonale rolle i filmen. I mellomtida har Hennie figurert sammen med Ingrid Bolsø Berdal og Tobias Santelmann i den mytologiske actionfilmen «Hercules».

Han har også hatt en rolle mot Kiefer Sutherland i den gjenopplivede tv-serien «24», og spiller for tida inn Ridley Scotts «The Martian», et science fiction-eventyr om en astronaut som blir strandet på Mars og romskipsbesetninga som må redde ham hjem.

I «The Last Knights» er Hennie utstyrt med en kledelig sveis som ikke står tilbake for Javier Bardems ikoniske psykopatklipp i «No Country For Old Men», og det er da også blant de slemme i middelalderdramet vi finner nordmannens rollefigur, Geza Mott - en korrupt og sadistisk hersker. Owen spiller hovedrollen som krigeren som konfronterer Mott for å hevne sin læremester.

Filmen er spilt inn i Praha, regissert av japanske Kazuaki Kiriya og produsert av amerikanske Lionsgate i samarbeid med blant annet koreanske koprodusenter.

Kiriya har tidligere laget den historiske fantasyfilmen «Goemon», som ble nominert til Asian Film Awards for både kostymene og effektene. Manusforfatter Michael Konyves har Dustin Hoffman-filmen «Barney's Version» på CV'n.

Hele Norges coronakart