Se Aksel Hennie som nordsjødykker

Traileren til den kommende storfilmen er klar.

(Dagbladet:) I dag offentligjøres traileren til spenningsfilmen «Pioner», der Aksel Hennie spiller nordsjødykkeren Petter Jensen.

Filmen har premiere 30. august i år, men blir første gang vist på filmfestivalen i Haugesund. Den skal åpne festivalen 15. august.

Strålende i Cannes Dagbladet har tidligere skrevet at filmen gikk strålende i Cannes, og at filmen allerede er solgt til USA, England, Benelux-landene, Japan og Sør-Korea.

SPILLER DYKKERE: Aksel Hennie og Wes Bentley i Erik Skjoldbjærgs nye thriller. Foto: Friland Produksjon AS
SPILLER DYKKERE: Aksel Hennie og Wes Bentley i Erik Skjoldbjærgs nye thriller. Foto: Friland Produksjon AS Vis mer

- Prismessig har vi lagt oss på det samme nivået som da vi var i Cannes med «Hodejegerne», og interessen viser at det er minst like høye forventninger til «Pionér», sa produsent Christian Frederik Martin til Dagbladet i mai.

- Jævlig heldig Da Dagbladet møtte Hennie for noen uker siden, kunne han ikke få uttrykket nok hvor mye «Pionér» betyr for ham.

- Når det kommer til arbeidet mitt, er jeg utrolig takknemlig og føler meg veldig «blessed». At jeg har et publikum som er interessert, er den eneste grunnen til at jeg driver med det jeg driver med. Jeg føler meg jævlig heldig, virkelig, sier Hennie.

Filmen tar for seg begynnelsen av det norske oljeeventyret, der Hennie altså spiller nordsjødykkeren Petter Jensen. Skuespilleren mente at rollen er den mest fysiske han har hatt noensinne.

Bart Blant annet har han selv fått prøvd seg som dykker, helt nede på 60 meter. I forkant av innspillinga gikk Hennie ned 10 kilo, og både på hodet og på overleppa fikk håret vokse fram.

- Jeg elsker å gå gjennom forandringer, gro ut hår og bart, og å forandre kroppen. Jeg følte meg ganske annerledes med den barten, men det er en god følelse å føle seg ræva privat og så kjenne at karakteren elsker hvordan han ser ut.

NORGES EVENTYR: Filmen handler om de første nordsjødykkerne. Hennie skal selv ha prøvd seg som dykker, helt nede på 60 meter. Foto: Friland Produksjon AS.
NORGES EVENTYR: Filmen handler om de første nordsjødykkerne. Hennie skal selv ha prøvd seg som dykker, helt nede på 60 meter. Foto: Friland Produksjon AS. Vis mer