Se Aksel spise pølse på vei til Mars

I det første klippet fra «The Martian».

(Dagbladet): «Jeg er Alex Vogel, tysk astronaut» og «pølse».

Det er i all hovedsak det vi får høre av Aksel Hennie i den første smakebiten på nordmannens neste, store Hollywood-prosjekt - «The Martian».

Oppdatering: I dag kom også den første traileren for filmen. Vi legger ved den også!

Spiller mot Matt Damon Det er som besetningsmedlem på romskipet Hermes, klart for avgang fra romstasjonen Ares til planeten Mars, vi møter Hennie, i det som er laget for å likne en lettere amatørmessig presentasjonsvideo laget av filmens hovedperson Mark Watney, spilt av Matt Damon.

Og her avslører rollefiguren altså både sin nasjonalitet og foretrukne middagsrett før den store romreisen, som skal ende svært dramatisk for Damon-figuren, etterlatt til seg selv på den røde planeten etter en nødevakuering.

«The Martian» - «Marsboeren» på norsk - er en av de mest etterlengtede science fiction-filmene på de store produksjonsselskapenes lanseringsplaner i år.

Den er regissert av «Alien»- og «Blade Runner»-legenden Ridley Scott og med andre sterke navn som Jessica Chastain («The Tree of Life», «Zero Dark Thirty») og Kristen Wiig («Bridesmaids») på rollelista.

- Fantastisk rolleliste Og - ikke minst - den er basert på bestselgerromanen ved samme navn, skrevet og selvpublisert av debutanten Andy Weir og med en salgstakt som overrumplet de store forlagene fullstendig før de kastet seg rundt i en frenetisk budkrig og omsider fikk lansert den på ordinær måte.

Weir har selv gitt sitt bifall til Aksel Hennie i rollen som den stoiske tyske astronauten som deltar i det ulykksalige crewet.

- Det er helt fantastisk, for en rolleliste! Alt har virkelig klaffet for denne produksjonen, sa Weir til Dagbladet i et intervju i fjor.

Det første bildet fra filmen ble lekket for kort tid siden. «The Martian» skal ha premiere over hele verden i november.

Hennie, som filmdebuterte med «Jonny Vang» i 2003 og de siste åra har hatt roller i internasjonale produksjoner som «The Last Knights», «Hercules» og tv-serien «24», spiller nå inn den norske tv-serien «Nobel» som kommer på NRK i 2016.