Se Ane Dahl Torp være besatt av vekta - på svært nerdete vis

Første trailer fra Bent Hamers «1001 gram».

(Filtermagasin.no): Bent Hamers nyeste film ble plukket ut til den prestisjefylte Toronto internasjonale filmfestival forrige uke, og nå er den første traileren for «1001 gram» her.

Filmen handler om den skilte vitenskapskvinnen Marie (Ane Dahl Torp), som er besatt av tanken på hvor mye et kilo veier.

Hun må frakte «det norske kiloet» - Justervesenets kilodefinisjon - til et seminar i Paris.

Hamersk skikkelse - Marie er umiskjennelig en Hamersk skikkelse, selv om hun også etter hvert beveger seg ute i den virkelige verden, har Dahl Torp sagt til Dagbladet.

«1001 gram» er skrevet, regissert og produsert av Hamer, som tidligere har vunnet kritikerprisen i Toronto med komedien «Eggs» - en annen av Hamers historier om menneskenes rutiner, noe også «1001 gram» virker å omhandle.

Fascinert av kiloet - Jeg hørte et radioprogram om kiloet og meteren for mange år siden, og ble veldig fascinert av det faktum at kiloet faktisk har forandret seg med tida, har Bent Hamer sagt om filmen.

Senere har han også deltatt der med «En dag til i solen», «Salmer fra Kjøkkenet», «O'Horten» og «Hjem til jul».

«1001 gram» får selskap i Toronto av den Liv Ullmann-regisserte «Miss Julie» - med Colin Farrell og Jessica Chastain. Den norsk-tysk-franske samproduksjonen er fotografert av John Christian Rosenlund, og musikken er av John Erik Kaada.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.