Se aprilspøken som sjokkerte Cannes-sjefen

- Det er skandaløst, sier Thierry Fremaux.

- LETTLURTE: Cannes-sjef Thierry Fremaux er sjokkert over hvor lett mediene lot seg lure av det falske filmprogrammet som ble lagt ut på en fransk blogg. AP Photo/NTB Scanpix
- LETTLURTE: Cannes-sjef Thierry Fremaux er sjokkert over hvor lett mediene lot seg lure av det falske filmprogrammet som ble lagt ut på en fransk blogg. AP Photo/NTB ScanpixVis mer

Programmet for årets Cannes-festival blir ikke sluppet før 19. april, men da en fransk blogg postet en falsk liste over årets festivalfilmer, var mediekjøret i gang.

Lista ble nemlig lagt ut på den uoffisielle festivalbloggen, og andre medier kastet seg på.

- Jeg er sjokkert over hvor lett enkelte medier lar seg lure, sa programsjef Thierry Fremaux til AFP.

Listen på 24 filmer havnet blant annet på en rekke store filmnettsteder. På den falske programoversikten kunne man blant annet finne David Cronenbergs «Cosmopolis» og Jacques Audiards «Rust and Bone», skriver NTB.

- Skandaløst - Det er skandaløst for filmskaperes navn å bli kastet ut slik, med tanke på at noen av dem ikke vil være i stand til å fullføre filmene sine før festivalen, sa Fremaux.

Men dette er ikke første gang Cannes-festivalen rammes av «skandaler», som Fremaux beskriver det.

Under fjorårets festival var det den danske regissøren Lars von Trier som kuppet overskriftene.

Klønete uttalelser På en pressekonferanse i forbindelse med filmen «Melancholia» begynte von Trier å surre seg inn i en stadig mer ubehagelig monolog om sin beundring for nazismen og den nazistiske estetikken.

- Jeg kan godt skjønne Hitler. Jeg mener, han gjorde noen dumme ting, og han er vel ingen typisk bra fyr, men jeg tror jeg forstår han, gjentok von Trier.

I juli beklaget von Trier sine uttalelser:

 - Jeg har lært meg at jeg ikke bør gå på store pressekonferanser, for når slike ting kommer ut av munnen min, spesielt med den dumme, dumme danske humoren, så er det ikke alle som skjønner det, sa von Trier til filmmagasinet Empire.