Se Are Kalvø i ny russefilm

- Uvant og nervepirrende, sier debutanten.

Filmen over viser noen av høydepunktene fra «Hjelp, vi er russ», en film som nok kommer til å vekke interessante minner hos mange nordmenn.

Det gjør den delvis også for en av skuespillerne, Are Kalvø.

- Jeg var selv russ, og det var jo veldig stas. Men jeg var så aktiv i russerevyen og russeavisa at det ble altfor lite festing på meg. Det beklager jeg i dag. Alle vet jo at det egentlig er det man skal bruke tida på, sa Are Kalvø (40) til Dagbladet i sommer.

Den store festen Regissør Kenneth Olaf Hjellum, som har stått bak en rekke kortfilmer og musikkvideoer, samt jobbet med filmer som «Tomme Tønner», «Snarveien», «Død Snø» og «Kommandør Treholt & Ninjatroppen», legger ikke skjul på at filmen til en viss grad er inspirert av hans egne erfaringer.

- Jeg var russ på et lite gymnas i Distrikts-Norge, og filmen handler om det å vokse opp på landet, og lengte etter de store festene i storbyen. Den er influert av en del karakterer og hendelser fra min egen tid, men på ingen måte en dokumentar om meg, sier Hjellum.

Tidenes fest Filmen tar for seg russetida til ungdommene i den lille, nordmørske bygda Ødvåg.

Der ofres alt for å få til tidenes fest.

Dette går spesielt utover bygdas lensmann og skolens lektor, som spilles av henholdsvis Kristoffer Joner og Are Kalvø.

- Jeg er jo et barn av 80-tallet, så jeg er ganske inspirert av 80-talls collegefilmer som jeg vokste opp med. Det var veldig gøy å lage en slik type komedie, sier Hjellum.

- Beste komiker Han er veldig godt fornøyd med filmdebutant Are Kalvø og hans samspill med Joner.

- Jeg ser på Kalvø som en av de beste og mest respekterte komikerne vi har. Han var flink, og fiksa de lange monologene meget bra.

SLESKE TYPER: Satiriker og forfatter Are Kalvø (40) spiller rektor i sin første skikkelige filmrolle i «Hjelp, vi er russ», sammen med skuespiller Kristoffer Joner (36). Foto: Carsten Aniksdal/Tappeluft Pictures.
SLESKE TYPER: Satiriker og forfatter Are Kalvø (40) spiller rektor i sin første skikkelige filmrolle i «Hjelp, vi er russ», sammen med skuespiller Kristoffer Joner (36). Foto: Carsten Aniksdal/Tappeluft Pictures. Vis mer

- Det var også en bra interaksjon mellom ham og joner, noe som resulterte i mange morsomme scener, legger Hjellum til.

- Uvant Are Kalvø, best kjent som forfatter og satiriker, innrømmet overfor Dagbladet i sommer at han følte seg litt utenfor sitt element i sin filmdebut.

- Film var ganske uvant og nervepirrende i begynnelsen, og da var det selvfølgelig veldig betryggende å ha en såpass proff fyr ved siden av seg. Men det som helt klart betyr mest, er at Joners rollefigur kanskje er hakket mer usympatisk enn min.

«Hjelp, vi er russ» har premiere 15. april