Munchmuseet:

Se bildene fra innsida

Fredag åpner det nye Munchmuseet i Bjørvika for publikum. Arkitekturen på innsida og utsida av museet har skapt stor debatt. Er du enig i kritikken?

MUNCH: Museumsdirektør Stein Olav Henrichsen er stolt og begeistret over å endelig kunne åpne dørene til det nye Munch fredag 22. oktober klokken 17.00. Reporter: Magnus Paus. Video: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå som åpninga av det storslåtte Munchmuseet i Bjørvika nærmer seg med stormskritt, har flere fått et innblikk i innsida av museet.

Meningene er delte.

Dagbladet snakket onsdag med arkitekt og spaltist i Morgenbladet Gaute Brochmann, og professor i arkitektur ved NTNU Charles Alexander Booker. De var ikke imponert over arkitekturen verken utsida eller innsida.

- Jeg har mye erfaring med museer, etter å ha besøkt museer i Skandinavia og Europa gjennom hele karrieren, og jeg har aldri opplevd noe som føles så billig som det nye Munchmuseet, sa Booker til Dagbladet.

Dagbladet var på besøk på det nye museet i går. I denne artikkelen kan du se en rekke bilder fra hvordan museet ser ut.

Et av verdens største

Da Edvard Munch døde i 1944 testamenterte han over 26 000 verk til Oslo kommune. Ifølge Munchmuseets nettsider er museet på over 26 000 kvadratmeter, og skal være et av verdens største museer viet en enkelt kunstner.

Museet som har fått navnet Lambda er 58 meter og 13 etasjer høyt.

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen mener at åpningen av nye Munchmuseet er med på å løfte Oslo som en kulturdestinasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer