Minken Fosheim er død

Se bilder fra Minken Fosheims karriere

Formidlet kultur til barn og unge gjennom flere tiår.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag morgen kom meldinga om at Minken Fosheim har gått bort, 62 år gammel.

Fosheim døde natt til torsdag på Lovisenberg sykehus, etter en tids sykdom, med sine nærmeste rundt seg. Bak seg legger hun en innholdsrik karriere.

Se bildeserie øverst i saken!

Minken Fosheim har spilt i tvseriene «Huset med det rare i», «Karl & Co», og oppfølgeren «Karl». I tillegg har hun spilt i flere norske filmer, deriblant «Viva Villaveien», «Noe helt annet», «Svarte fugler» og «Liten Ida».

Fosheim var særlig opptatt av kulturformidling til barn og unge. På NRK leste hun og Øyvind Blunck bøker for barn i tvserien «God bok» fra 1984 til 1995. Mange som var unge på 90-tallet husker henne nok fra det populære barnetv-programmet «Huset med det rare i», sammen med Øyvin Bang Berven og Marianne Furevold.

I 1992 startet Fosheim på det som skulle bli hennes livsverk, nemlig «Minkens Barne- og Ungdomsteater».

- Det er så mye alvor og konkurranse i aktiviteter for barn, både på skolen og i sporten. Men vi ville gi barna trygghet og mulighet til å bruke seg selv og bli godtatt, sa hun til Dagbladet om prosjektet i 2016.

Hun ga også ut flere CDer i serien «Eventyret om», der hun leste historien om kjente komponister som Mozard, Bach og Vivaldi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer