Se Black Debbath hylle «Migrapolis»

- Det var en no-brainer.

(Dagbladet): I kveldens «Trygdekontoret» er det Black Debbath som står for det musikalske innslaget. De gjør en coverversjon av talkshowets kjenningsmelodi «Metropolis», som opprinnelig er en Motorhead-låt hentet fra det britiske tungrockbandets klassiske 1979-album «Overkill».

I Oslo-bandets tagning er låta imidlertid blitt til en hylles av et annet NRK-program, nemlig det eviggrønne integrasjonsprogrammet «Migrapolis».

- Hvorfor det fant seg naturlig? Vel - det er en utrolig kul låt. Og det er et utrolig kult program. Og så heter de nesten det samme. Slik sett var det en no-brainer. Det store overraskelsen er at ingen har gjort det før, sier bandets bassist Egil Hegerberg til Dagbladet.

Stø kurs Han sier Motorhead er et av få band alle de fire Debbath-antene kan enes om er kult.

- Det er et av de virkelig uslåelige tungrockbanda, og så har de nesten aldri gjort noe dumt. De fleste andre av de klassiske 70-tallsbanda trådde veldig feil i møtet med 80-tallet, og pådro seg keyboards, synthtrommer og syntetisk klang. Men med Lemmy bak roret har det vært stø kurs, sier Hegerberg.

Vil overleve atomkrig - Nå som vi i Black Debbath selv nærmer oss livets høst prøver vi å følge Lemmys kurs, selv om vi kanskje ikke har like kraftig motor. Vi gjør vårt for å ikke utvikle oss eller utforske farvann utenfor det draftet vi er tildelt. Vi har utforsket det vi er interessert i og dorger rundt fra fyr til fyr mens vi for guds skyld ikke prøver å tenke utenfor boksen, sier han.

- Nå har det vært rapportert at Lemmy er ved skrantende helse for tida...?

- Forskerne mener at det eneste som vil overleve en atomkrig eller verdensomspennende klimakatastrofe vil være kakerlakker, Lemmy og Petter Baarli. Så jeg tror det er helt trygt å følge hans eksempel, sier Hegerberg.

Gyng Ifølge Thomas Seltzer - «Trygdekontoret»s programleder - var det muligens hans Turboneger-kollega Knut Schreiner som i sin tid foreslo «Metropolis» som programmets kjenningsmelodi.

- De første sesongene av Trygdis var det M83-låta «The Skin of the Night» som var vignettlåta, men den var for stemningsfull og nærmest søvndyssende. Så vi bestemte oss for å få oss en mer rocka låt med futt i til å sette tonen, gjerne en klassisk hardrocklåt, sier Seltzer.

- Jeg sjekket med noen kompiser om de hadde noen forslag, og jeg tror det var Knut som foreslo «Metropolis». SDen har et fantastisk gyng man ikke finner så mye av i hardrocken etter 1985, og er amfetaminversjonen Lemmy har av Fritz Langs framtidsdystopi med samme tittel, sier han.

Se «Migrapolis» med Black Debbath i sin helhet i klippet over.