Se Bond-par og Eric Cantona i dansk western

Men får narkodømte Mikael Persbrandt bli med til Cannes?

(Filtermagasin.no): Årets Cannes-festival er et par uker unna, og selv om norske langfilmer glimrer med sitt fravær er danskene bedre representert.

Blant annet med en ny western, kalt «The Salvation», som skal ha en midnattsvisning utenfor konkurranse.

Nå er den første traileren til filmen, som har et nesten like stort budsjett som «Kon-Tiki» (80 millioner danske kroner), her.

Klassisk western «The Salvation» finner sted i 1870-årenes USA, der familien til den danske utvandreren John (Mads Mikkelsen) blir brutalt slaktet ned.

John klarer å oppspore og hevne seg på drapsmannen, men blir selv offer for en hevnaksjon når gjerningsmannens bror, den nådeløse oberst Delarue, dukker opp.

Filmen gjenforener Mads Mikkelsen og Eva Green, som også spilte sammen i «Casino Royale», mens Mikael Persbrandt og den tidligere fotballstjernen Eric Cantona spiller henholdsvis hovedkarakterens bror og en slagferdig korsikaner.

Regissør er Kristian Levring, som i sin tid var en av de originale Dogme-regissørene og som ikke har laget spillefilm siden «Den du frygter» (2008).

- Det blir en 100 prosent klassisk western med en hevnhistorie som endrer seg og får en ny vending med tanke på hvem som hevner hvem og hvorfor, har Levring uttalt til Politiken.

Håper på Persbrandt Det spørs imidlertid om Levring og det danske produksjonsselskapet Zentropa får med seg Mikael Persbrandt til Cannes, som opprinnelig planlagt.

Persbrandt ble dømt til fem måneders fengsel tidligere i år for brudd på narkotikaloven, og selv om dommen er anket kan det ifølge BT bli vanskelig å få med seg Persbrandt på den røde løperen.

- Det er klart jeg håper at han får blitt med. Saken er forferdelig, og jeg håper det beste for ham. Jeg vil bare si at Mikael er en fantastisk fyr å jobbe med, veldig hardtarbeidende, så det er meget trist, uttalte Levring til BT for et par uker siden.

Det er ikke offentliggjort når «The Salvation» får norsk kinopremiere.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.