Se Brad Pitt rulle rundt i en ekte veterantanks

Restaurert for krigsfilm.

(Filtermagasin.no): Det er en stygg sjanse for at alt for få mennesker har sett «End of Watch» — David Ayes sin sterke politithriller fra 2012 med blant andre Jake Gyllenhaal.

Hans nylig kinoaktuelle «Sabotage», med Arnold Schwarzenegger som hardbarka spesialpoliti, har ikke helt fått den samme mottakelsen, men kanskje tanksfilmen «Fury» kan bli noe spennende?

«Fury» har Brad Pitt som sersjant Wardaddy, en tankfører som reiser inn bak fiendens linjer under andre verdenskrig med det vesle laget sitt — i angrep på det de mener er et svakt punkt i nazistenes plan.

Brukte restaurert tanks
En av tanksene nazistene kjører i deler av filmen er den siste gjenlevende Tiger I, og dette er den første gangen en ekte av disse er brukt i en filmproduksjon — ifølge BBC.

— Tigeren ble restaurert slik at publikum endelig kunne oppfatte for en utrolig fryktskapende maskin den ville ha vært i kamp, sier kurator David Willey ved Bovington tanks-museum.

Museet har også lånt ut Sherman-tanken heltene kjører rundt i.

Praktiske effekter
I forrige uke slapp også Sony en liten bakomfilm som viser mer av de praktiske effektene som blir brukt i filmen, og det ser temmelig lovende ut.

«En film fra andre verdenskrig, men på en måte du aldri har sett det før» er vel et sliten uttrykk etter hvert, men kanskje Ayer kan avdekke noe nytt.

Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña, Jon Bernthal og Jason Isaacs har noen av de andre rollene i filmen, som har planlagt norsk premiere den 24. oktober.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.