NRK-serien «Øyevitne» blir til «Eyewitness»

Se de aller første bildene fra den amerikanske versjonen av «Øyevitne»

Amerikansk krimstjerne overtar Anneke von der Lippes lensmannsrolle.

FRA NORSK TIL ENGELSK: Slik blir den amerikanske remaken av den norske suksess-serien «Øyevitne«. Video: USA Network Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

.I oktober er det klart for den amerikanske nyinnspillingen av norske «Øyevitne», som skal gå på kanalen USA Network, melder Deadline.

Se den ferske traileren øverst i artikkelen!

NY LENSMANN: Julianne Nicholson Foto: REX/Shutterstock
NY LENSMANN: Julianne Nicholson Foto: REX/Shutterstock Vis mer

Anneke von der Lippe spilte hovedrollen som lensmann Helen Sikkeland i den norske NRK-serien, og hentet hjem en internasjonal Emmy for prestasjonen.

Lensmannsrollen, i USA gjort til sheriff, overtas av Julianne Nicholson, mest kjent fra krimserien «Law and Order: Criminal Intent».

Nittitallsstjerne

Gil Bellows, som en periode nøt stor kjendisstatus som den mannlige hovedrollen i nittitallserien «Ally McBeal», går inn i rollen som sheriffens samboer. I den norske originalserien spilles rollen av Bjørn Skagestad.

BIROLLE: Gil Bellows. Foto: PA Photos / NTB Scanpix
BIROLLE: Gil Bellows. Foto: PA Photos / NTB Scanpix Vis mer

«Chicago Fire»-skuespiller Warren Christie spiller også en sentral rolle som politimann.

USA Network har de siste årene satset tungt på serier, og står bak internasjonale suksesser som «Mr. Robot» og «Suits».

- Milepæl

Ifølge NRK er det første gang en opprinnelig norsk dramaserie får innpass på det amerikanske tv-markedet.

- Dette er en milepæl for norsk drama. Det å få innpass i en av de amerikanske hovedkanalene i primetime er et gjennombrudd, sier NRK-dramasjef Ivar Køhn til kanalen.

Dagbladets tv-anmelder Christopher Pahle er enig i at dette er et stort steg for norsk tv-drama.

- Det er en ganske «big deal», som jo egentlig har ligget i kortene lenge. Det er nesten rart det ikke har hendt en norsk serie før, som det har gjort med svenske og danske. Men denne serien treffer alle punktene amerikanerne ser etter: At det er en klassisk «nordisk noir» er nesten sterkt nok i seg selv, samtidig ligger det en tydelig og enkel idé som åpenbart har potensial for å gi en god serie til grunn, sier Pahle.

- Kortere til Hollywood

Pahle har tro på at kanalen USA Network passer godt til serien.

- Jeg tror de kan passe hverandre som hånd i hanske, USA Network har ikke laget mange serier tidligere, men traff ekstremt godt med «Mr. Robot», som ble fjorårets store snakkis. De virker å ha stor selvtillit på å gjøre ting med sitt eget særpreg, og det er vel alltid fint å havne hos en sulten kanal med stor vilje, sier Pahle, som også mener flere norske serier kan ende med å ta turen over til USA.

- Broen mellom Oslo og Hollywood er kortere enn noensinne. Det er nesten flaut hvor kult de synes Skandinavia er akkurat nå, så det er en døråpner i seg selv. Når man først har etablert god kontakt med amerikanske selskaper, er det jo bare å fortsette, sier Pahle.

Fra før er det kjent at humordramaet «Maniac» befinner seg i prosessen med å bli en amerikansk serie, med stjerner som Jonah Hill og Emma Stone i rollene.

«Eyewitness» skal sendes kl 22 på søndager på USA Network, og får altså premiere 16. oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer