Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se de første bildene fra nye «Top Gear»

Har premiere i mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Etter at Jeremy Clarkson fikk sparken i fjor, ble det etter hvert klart at den britiske radio- og tv-personligheten Chris Evans og den tidligere «Friends»-stjerna Matt LeBlanc skal lede verdens mest populære bilprogram.

De første bildene fra nye «Top Gear» viser bilder fra blant annet USA, Dubai, Frankrike, Marokko og påkostede stunts i eksklusive biler.

Chris Evans har stor tro på at seerne kommer til å like det de ser når programmet har premiere i mai.

- Jeg er veldig glad for at Matt blir med. Dette er en drømmejobb og vi skal diskutere noen episke ideer sammen. Vi gleder oss til å dele hva vi har jobbet med på skjermen senere i år, sier Evans i en pressemelding.

Se traileren øverst i saken.

Pengemaskin Så gjenstår det å se om Evans og LeBlanc klarer å gjenskape suksessen den tidligere programledertrioen opplevde.

STORE SKO: James May, Richard Hammond og Jeremy Clarkson bidro til at «Top Gear» ble en pengemaskin for BBC.  Foto: Halvor Solhjem Njerve
STORE SKO: James May, Richard Hammond og Jeremy Clarkson bidro til at «Top Gear» ble en pengemaskin for BBC. Foto: Halvor Solhjem Njerve Vis mer

Under ledelse av Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond vokste nemlig «Top Gear» seg til å bli verdens desidert mest populære bilprogram og genererte rundt 600 millioner kroner årlig til BBC.

Men samarbeidet mellom BBC og trioen fikk en brå slutt da Jeremy Clarkson gikk til fysisk angrep på en av programmets produsenter. Dette ble dråpen som fikk begeret til å renne over for BBC, som i fjor bestemte seg for å sparke den kontroversielle programlederen.

Etter Clarksons mye omtalte avskjed i fjor, bestemte Hammond og May seg for å slå følge med med kameraten og starte et nytt program for strømmetjenesten til Amazon. Nylig avviste James May at trioens nye program skal krige med «Top Gear».

-  Det er ikke en krig, disse tingene kan eksistere samtidig. Vi kan ha Amazon og Netflix og BBC og BT Sport og folk kan gjør valg, det er det moderne liv handler om, sier May til The Guardian.

Fikk kjeft I likhet med sine forgjengere, som ofte havnet i media for kontroversielle og påkostede scener,  har den nye duoen allerede klart å vekke oppsikt under innspillingen til den nye sesongen.

I begynnelsen av mars var deler av London stengt av for at Matt LeBlanc og sjåføren Ken Block skulle spille inn et innslag til den nye sesongen.

FÅTT KJEFT: Til tross for at første episode ikke har blitt vist, har Matt Leblanc allerede rukket å få kjeft fra britene. Foto: NTB Scanpix/AdMedia
FÅTT KJEFT: Til tross for at første episode ikke har blitt vist, har Matt Leblanc allerede rukket å få kjeft fra britene. Foto: NTB Scanpix/AdMedia Vis mer

Da LeBlanc og sjåføren valgte å spinne rundt krigsmonumentet  «The Cenotaph», som er til minne for soldatene som mistet livet i første og andre verdenskrig, i en Ford Mustang reagerte flere briter med sinne.

BBC har beklaget hendelsen og sier at det omtalte stuntet ikke vil bli vist på TV.

- The Cenotaph var i utgangspunktet ikke ment å være med i programmet og vil derfor ikke bli vist på TV. Vi ser hvordan dette ser ut i pressen og for publikum, og beklager. Vi ønsker å gjøre det helt klart at Top Gear-redaksjonen har stor respekt for The Cenotaph, heter det i en uttalelse fra BBC.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart