«Twin Peaks» sesong 3

Se de første bildene fra nye «Twin Peaks»

Kultklassikeren er tilbake 22. mai. 

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da tv-seerne ble introdusert til «Twin Peaks» i 1990, ble vi tatt inn i et univers vi knapt hadde vært vitne til på tv tidligere.

Med sine til sammen 30 episoder på begynnelsen av 90-tallet ble «Twin Peaks» nærest et begrep - en moderne tv-klassiker som fengslet og skapte uhygge.

Premiere 22. mai

SNIKTITT: I 2017 kommer den lenge etterlengtede fortsettelsen på kultserien «Twin Peaks». Her er nyeste smakebit. Video: Showtime Vis mer

Nå er seriens skaper, David Lynch, tilbake - både bak og foran kameraet, som regissør og som den tunghørte og dresskledde FBI-sjefen Gordon Cole. Sesong 1 og 2 ble sendt 1990 og 1991, mens sesong 3 starter om fem uker.

Mandag 22. mai er det premiere på de to første episodene - på HBO.

Serien består av 18 deler, og innledes med et dobbeltavsnitt på to timer. Serien er regissert av David Lynch og vil få premiere eksklusivt på HBO Nordic i Danmark, Sverige, Norge og Finland 22. mai.

Serien ble skapt av David Lynch og Mark Frost for over 25 år siden, og det er knyttet store forventinger til oppfølgeren.

25 år etter drapet

Da de første bildene av den søvnige byen Twin Peaks i det nordøstlige Washington (innspillingene fant sted i North Bend, Snoqualmie og Los Angeles) traff skjermen, ledsaget av komponist Angelo Badalamentis umiskjennelige musikk, var en hel tv-verden hektet.

I 1989 våkner den søvnige byen Twin Peaks til et grufullt funn. Den 18 år gamle skjønnheten Laura Palmer (Sheryl Lee) blir funnet drept, grovt mishandlet og pakket inn i plast.

I en liten by der alle kjenner alle, får dette nærmest klaustrofobiske følger. Politietterforskeren Dale Cooper (Kyle MacLachlan) oppdager og avslører hemmeligheter, okkultisme og onde krefter.

- Dette er ren heroin

Den nye serien utspiller seg 25 år etter at det brutale mordet på skjønnhetsdronningen Laura Palmer sjokkerte innbyggerne i Twin Peaks.

I den nye serien medvirker mange nye navn og flere kjente personer fra det originale skuespillerensemblet, deriblant Kyle MacLachlan som FBI-agent Dale Cooper.

Under en pressekonferanse tidligere i år sa administrerende direktør i Showtime, David Nevins, følgende til Entertainment Weekly:

- Vi har sett alt sammen, og David Lynch er en av min levetids største filmskapere. Dette er ren heroin fra Lynch og jeg er veldig glad for at vi skal sende sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer