Se de første bildene fra Thorbjørn Harrs vikingserie

Kommer på amerikansk TV i mars.

(Dagbladet): De første bildene fra den amerikanske TV-serien «The Vikings» er ute. I tillegg til å handle om våre forfedre er den interessant for nordmenn fordi Thorbjørn Harr (38) har en av rollene.

Vi snakker om en påkostet sju episoders miniserie som skal sendes på History Channel med start 3. mars.

Ifølge Hollywood Reporter handler den om handelsmenn, landeveisrøvere og oppdagere i en historie sett gjennom vikingsamfunnets øyne.

Calvin Klein-modellen Travis Fimmel (33) spiller hovedrollen som Ragnar Lodbrok, en småkonge og eventyrer fra norrøne sagaer, men det mest kjente ansiktet i serien er nok Gabriel Byrne (62), kjent fra filmer som «Miller's Crossing» og «The Usual Suspects» samt TV-serien «In Treatment».

Thorbjørn Harr spiller en vikinglederen «Jarl Borg» i en rolle han ifølge VG måtte kjempe mot flere andre skandinaviske skuespillere om. Også og svenske Gustaf Skarsgard («Kon-Tiki») har en rolle i «The Vikings». Serien ble spilt inn i Irland tidligere i år.

«The Vikings» er blant de første fiksjonsseriene History produserer, men kanalen hadde stor suksess med westernserien «Hatfields & McCoys» i sommer. Der spilte blant andre Kevin Costner en rolle.