IKONISKE SCENER: I denne aller første teasertraileren av «The Lion King» får vi et gjensyn med de gamle, klassiske «Lion King»-scenene. Disney er i gang med å lage nye versjoner av våre mest kjente og kjære animasjonsfilmer. «The Lion King» har premiere 19. juli 2019. Video: Walt Disney Studios Vis mer

«The Lion King»

Se de første glimtene fra den stjernespekkede nye «Løvenes Konge»

Til nye «The Lion King» har Disney fått stjerner som Elton John, Beyoncé og Donald Glover med på laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vokste du opp på 90-tallet er det store sjanser for at du var en av dem som gråt da Simba mistet faren sin, ble redd av den skumle Scar - eller sang hjertelig med da Timon og Pumbaa sang klassikeren «Hakuna Matata».

Den originale «Løvenes konge» ble gitt ut i 1994, og ble raskt en av de aller mest ikoniske Disney-filmene. Nå kommer den snart tilbake - i en helt ny versjon.

Ikoniske scener

Walt Disney Studios er i full gang med å lage nye versjoner av de gode, gamle klassikerne.

I fjor var det «Jungelboken», nå er det «The Lion King» som står for tur. Planlagt er også helt nye versjoner av både «Aladdin» og «Dumbo».

I teasertraileren som nylig er sluppet får vi se glimt av de aller mest ikoniske scenene fra den klassiske filmen som kanskje vil vekke minner hos en del - som åpningsnummeret med «Circle of Life»-sangen, eller scenen der apen Rafiki løfter den lille løveungen Simba opp mot himmelen, og presenterer ham for løvekongens rike.

Beyoncé og Elton John

Med seg på laget har Disney fått en rekke store stjerner. For eksempel er det selveste Beyoncé Knowles-Carter som har stemmen til den voksne Nala, Simbas barndomsvenn som etter hvert blir dronning. Shahadi Wright Joseph skal ha stemmen til unge Nala.

Donald Glover, også kjent som Childish Gambino, gir liv til Simbas stemme. James Earl Jones spiller Mufasa og Chiwetel Ejiofor spiller Scar. Den komiske duoen Timon og Pumbaa skal Billy Eichner og Seth Rogen spille.

I tillegg er Elton John, som vant en Oscar for sitt musikalske arbeid med den første «Lion King»-filmen nok en gang hyret inn på laget.

Men Elton John er ikke alene. Denne gangen skal han samarbeide med Beyoncé om å lage ny filmmusikk, som sammen med de gamle klassikerne skal være med på å fortelle historien om Løvenes konge, skriver NME.

Livaktige bilder

Filmen er laget ved hjelp av en fotorealistisk CGI-animasjon som gir svært livaktige bilder. Filmen er regissert av Jan Favreau, som også regisserte «Jungelboken».

Den originale versjonen av Løvenes konge ble en stor suksess som vant en rekke priser. Deriblant to Oscar-statuetter for beste originale filmmusikk og beste originale sang med «Can You Fee The Love Tonight» av Elton John og Tim Rice.

Animasjonsfilmen handler om et løverike i Afrika, og følger den unge løven Simba og hans vei gjennom livet mot sin rettmessige plass som løvenes konge. Foreløpig er premieredatoen for nye «The Lion King» satt til 19. juli 2019.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer