FØRSTE SNIKTITT: I den første teasertraileren til nyinnspillingen av «Aladdin» får vi et gjensyn med de kjente scenene fra den folkekjære klassikeren. Filmen har premiere 24. mai 2019. Video: Walt Disney Studios Vis mer

«Aladdin»

Se de første klippene fra den stjernespekkede nyinnspillingen av «Aladdin»

Will Smith går inn i rollen som ånden Genie.

Hvis du vokste opp på 90-tallet, husker du kanskje historien om fattiggutten som blir venn med en ånd i en lampe og forelsket i den uoppnåelige prinsessa Jasmin.

Den originale filmen ble gitt ut i 1992, og har gått inn i historien som en av de ikoniske Disney-filmene. Filmen vant en Oscar-statuett for beste musikk med sangen «A Whole New World», i tillegg til en rekke andre priser, og var en av filmene med høyest inntjening i utgivelsesåret.

I likhet med «Løvenes konge» kommer den også snart tilbake i en helt ny versjon.

Det er ikke mye vi får se av skuespillerne i teasertraileren som nylig er sluppet. Milevis med sanddyner, det mektige palasset i Agrabah og den ikoniske «løvehulen» er imidlertid godt representert. Det hele avsluttes med hovedpersonen som finner den gylne lampa.

ALADDIN: Den optimistiske fattiggutten Aladdin strekker seg etter den gyldne lampa. Foto: Walt Disney Studios
ALADDIN: Den optimistiske fattiggutten Aladdin strekker seg etter den gyldne lampa. Foto: Walt Disney Studios Vis mer

Første utfordring - ånden i lampa

I den originale versjonen pustet Robin Williams liv i den snakkesalige ånden Genie, og gjorde karakteren til det hjertevarme og kritikerroste komiske alibiet i historien.

Etter hans bortgang i 2014 var det en utfordring filmskaperne var nødt til å løse: Hvem kunne fylle hans plass? Inn i rollen plukket de derfor fra Hollywoods øverste hylle, og gikk for komiker og skuespiller Will Smith.

- Det er alltid skremmende å skulle fylle så ikoniske roller, sier Smith til Entertainment Weekly.

- Williams ga rollen en tidløs del av seg selv, og jeg håper jeg kan gjøre det samme. Jeg begynner å bli trygg på at jeg kan tilføre noe som gir en hyllest til Williams.

Lang søken etter hovedrollene

Jakten på de to turtelduene var heller ingen dans på roser. Etter hundrevis av auditioner over en seks måneders periode gikk rollen som den optimistiske drømmeren Aladdin til kanadiske Mena Massod, kjent fra Amazon Prime-serien «Jack Ryan».

Den sta og egenrådige prinsessa Jasmine spilles av britiske Naomi Scott, kjent fra blant annet «Power Rangers» og den kommende nyinnspillingen av «Charlie's Angels».

JASMIN: Britiske Naomi Scott trer inn i rollen som prinsesse Jasmin. Foto: IMDb
JASMIN: Britiske Naomi Scott trer inn i rollen som prinsesse Jasmin. Foto: IMDb Vis mer

Det hele regisseres av Guy Ritchie, som var gift med Madonna fra 2000 til 2008. For de uinnvidde har han regissert filmer som «Sherlock Holmes», «King Arthur: Legend of the Sword« og «Revolver».

En Disney-klassiker er kanskje ikke det første man tenker på når man ser Richies tidligere meritter. Selv forteller han at det som far til fem barn var «et svært appellerende prosjekt».

- Jeg er sikker på at erfaringen min gjør at jeg kan tilføre nok til at den føles oppdatert og verdt å se. Jeg kommer ikke til å prøve å vaske bort nostalgien, sier han til Entertainment Weekly.

Den foreløpige premieredatoen er satt til 24. mai 2019.