Se de første «Menn som hater kvinner»-klippene

Trailer klar.

(Dagbladet.no): - De burde aldri laget film av disse bøkene, sa den svenske forfatteren Jan Guillou i et intervju med Dagbladet onsdag.

Akkurat det er heldigvis ikke Guillou i posisjon til å gjøre noe med: «Menn som hater kvinner», den første filmatiseringen av Stieg Larssons suksesstrilogi,  har norgespremiere 13. mars 2009.


I dag ser du traileren for første gang her på Dagbladet.no.

Enormt populær

«Filmen millioner av mennesker har ventet på», slås det fast i starten.

Og det stemmer nok. Millioner av mennesker kan historien, de vet hvem morderen er og har lest fortsettelsen. Men likevel har mange av dem et så nært forhold til stoffet at de uansett vil synes det er stas å se adapsjonen på et stort lerret.

Om ikke andre enn svorne fans får lyst til å løse ut billett etter å ha sett denne noe slappe og lite actionfylte traileren, er likevel inntjeningspotensialet stort.

Så populær er Stieg Larsson. Bøkene hans er til sammen solgt i 4,6 millioner eksemplarer, 775 000 av dem bare i Norge, og han er oversatt til mange språk. Siste nytt er at han nå også topper salgslistene i USA.

Se de første «Menn som hater kvinner»-klippene

Forfatterkollega Guillous surmagede utspill om kvaliteten på Larssons forfatterskap får dermed stå for hans egen regning. Kinotallene vil etter alt å dømme tale sitt eget språk.

Vinn rolle

I tillegg til å se traileren kan du også vinne en statistrolle i film nummer tre - «Luftslottet som sprengtes».


For å være med i trekningen må du svare på følgende spørsmål:

1) Hvor jobbet Stieg Larsson i mesteparten av sitt liv som journalist?

2) Hva heter faren til Lisbeth Salander?

3) Hva heter mannen som skal regissere «Menn som hater kvinner»?


Send svarene til
denne e-postadressen.

Vinneren blir flydd til Stockholm en dag i desember eller januar for å bli med som statist under innspillingen. Man får dermed et innblikk i hvordan filmen lages, og de viktigste skuespillerne vil også være til stede.


Fly og hotell dekkes av distributør Nordisk film. Vinneren trekkes 15. november.
 

Flere filmer vi gleder oss til!