Se den ekslusive teaseren til kinoklare «Thale» her

- Det er en film som gir publikum noe å tygge på.

(Dagbladet): For to år siden startet en vennegjeng fra Mosjøen arbeidet med spillefilmen «Thale». Målet var å en gang kunne vise den på kino.

Ved hjelp av en avtale med Euforia Film har de nådd målet sitt - 17. februar har «Thale» premiere på det store lerretet.

- Det er det målet vi har jobbet mot: å få den så god at den holdt til å vises på kino. Vi er glade for at den har blitt tatt inn i varmen, sier Aleksander Nordaas til Dagbladet.

Kinodebuterer 29-åringen fra Mosjøen står for manus, regi, foto og klipp av det som er hans kinodebut og andre spillefilm. Nordaas' første spillefilm, «Sirkel», vant publikumsprisen og ung talent-prisen under Bergen Internasjonale Filmfestival i 2005. 

Filmen handler om to åstedsvaskere, spilt av Erlend Nervold og Jon Sigve Skard, som kommer over en skjult kjeller i en hytte.

- Der nede skjules en aldri så liten hemmelighet, som mange går langt for å skjule, sier Nordaas.

Tittelrollen - ei ekte huldra - spilles av Silje Reinåmo.

- Dette blir min debut i en hovedrolle på det store lerretet, noe jeg har jobbet veldig lenge og målrettet for å oppnå. Jeg gleder meg - samtidig som det også er litt skummelt, skriver hun på egen hjemmeside

Ekslusiv teaser Teaseren som Dagbladet viser ekslusivt her, er rykende fersk.

- Den viser bilder av noen som leter etter noen, så får man gjette hvem de leter etter, sier Nordaas hemmelighetsfullt.

Ifølge regissøren, kan publikum vente seg noe å tygge litt på:

ALEKSANDER NORDAAS: ...står for manus, regi, foto og klipp. Foto: Yesbox
ALEKSANDER NORDAAS: ...står for manus, regi, foto og klipp. Foto: Yesbox Vis mer

- Den krever sitt av publikum. Man må kanskje se den en gang til for å få med seg alt, det er et lite mysteriet, sier han hemmelighetsfullt.

Internasjonal omtale Allerede i januar ble «Thale» omtalt på det amerikanske filmnettstedet Twitchfilm, da den første teaseren ble sluppet. Nettstedet spår norsk folklore en lys framtid.

Det har også Nordaas også tro på.

- Det er på tide at folklore kommer seg ut i verden. «Trolljegeren» var først ut, og banet vei for foklore. Vi har en rik kultur å by på, og det er rart det ikke har kommet ut før.

- En stor godtekurv - «Thale» er nok kanskje en film som ikke er helt som folk forventer, den går i en litt annen retning enn «Trolljegeren». Vi har laget vår versjon - en film om huldra, legger han til.

Nordaas håper flere kaster seg på folklorefilmtoget:

- Norsk mytologi har mye å by på, det er nok av rare skikkelser der. Jeg håper og tror det kommer mer etterhvert, tematikken har en stor godtekurv å ta av.

Fikk Hollywood-manager Kort tid etter at Twitchfilm omtalte «Thale», kom henvendelsene fra Hollywood, og dialogen om salg av remake-rettigheter oppstod. 

- Dialogen har utvidet seg, mildt sagt. Det er ikke så mye jeg kan si akkurat nå, men vi har kontakter i USA. Flere virker veldig interessert i å se hva det blir til. Og det gikk fint for «Trolljegeren», så jeg håper på det for oss òg, sier Nordaas.

SILJE REINÅMO: ...spiller tittelrollen i den nye, norske kinofilmen «Thale». Foto: Yesbox
SILJE REINÅMO: ...spiller tittelrollen i den nye, norske kinofilmen «Thale». Foto: Yesbox Vis mer

Nordaas har allerede fått egen Hollywood-manageren: Jairo Alvarado jobber for 3 Arts Entertainment, som jobber med høyt profilerte skuespillere som blant annet Keanu Reeves og Sandra Bullock.

- Jeg signerte ham etter å ha sett en tidlig råkutt av «Thale», og elsket den. Det spesielle med Aleksander er hans unike visjon, og evnen til å få en historie til å virke stor med svært få ressurser. Det viser at han er en virkelig kreativ tenker og visjonær. Jeg er veldig glad for å kunne jobbe med han, sier Alvarado til Helgeland Arbeiderblad.

- Spent Men én ting av gangen: Først blir det «Thale»-premiere i Norge.

At Nordaas' kinodebut nærmer seg, gjør ham ikke nervøs.

- Jeg er mer glad for å få den ut, og spent på responsen. Vi har nådd målet om å få vise den på kino, og er veldig, veldig fornøyde med det. Nå blir det godt å få vist folk hva jeg har jobbet med de siste to årene, sier Nordaas.

Det er Yesbox Productions, der Nordaas er medeier som er filmens produksjonsselskap. At filmen har hatt et relativt lavt budsjett, legger ikke Nordaas skjul på.

- Det er ingen hemmelighet. Vi er kjempefornøyde med resultatet slik det er nå, innen de rammene som var utgangspunktet. 

ERLEND NERVOLD: ...står for én av filmens mannlige hovedroller. Foto: Yesbox
ERLEND NERVOLD: ...står for én av filmens mannlige hovedroller. Foto: Yesbox Vis mer
JON SIGVE SKARD: ...spiller den andre mannlige hovedrollen i den norske folklorefilmen. Foto: Yesbox
JON SIGVE SKARD: ...spiller den andre mannlige hovedrollen i den norske folklorefilmen. Foto: Yesbox Vis mer