Se den første traileren fra «Slipp Jimmy fri»

Den dyreste filmen om en narkoman elefant noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet.no): 21. april skal det være klart for premiere på den norske animasjonsfilmen «Slipp Jimmy fri» - og i dag får vi det endelige beviset på at arbeidet er noenlunde i rute.

Nå slippes nemlig den første teasertraileren fra den nærmest myteomspunnede filmen til Christopher Nielsen - et av de største - og mest forsinkede - prosjektene i norsk filmhistorie.

- Det hadde vært morsomt med enda en utsettelse, sånn at jeg er sikker på å inneha verdensrekorden i utsatte premieredatoer. Vi er vel oppe i seks nå. Men denne gang tipper jeg faktisk at filmen blir ferdig i siste liten, fortalte Nielsen til Dagbladet i begynnelsen av januar.Rådyr

«Slipp Jimmy fri» handler om den narkomane sirkuselefanten Jimmy, som rømmer ut på den norske vidda.

En rekke karakterer forsøker å få tak i Jimmy - blant annet dyrevernere, en samemafia og Odd og Geir (fra «To trøtte typer»).

Filmen kommer til å koste rundt 100 millioner kroner, og er dermed den dyreste norske kinofilmen noensinne.

Internasjonale stjerner som Woody Harrelson, Kyle McLachlan og Samantha Morton har lånt bort stemmene sine til den internasjonale versjonen, mens Klaus Joachim Sonstad, Janne Rønningen og Kristopher Schau er blant dem som har stemmene i den norske utgaven.Blod, svette og tårer
Nå venter en kamp mot klokken for Nielsen og Storm studio for å bli ferdig med filmen i tide.

«SÅÅ langt bare for å gjøre dere som har ventet så lenge til lags, jeg blir nesten litt rørt når jeg tenker på hvor mye jeg og teamet mitt ofrer. Jeg håper virkelig dere blir fornøyde, for den galskapen jeg kommer til å utsette meg for i de nærmeste ukene, ja den kan knekke selv Goliat eller King Kong eller Godzilla for den saks skyld. SÅ mye blod, svette og tårer (ja nettopp i den rekkefølgen) bare for dere», skrev Nielsen nylig i en e-post til fansen.


Les mer på filmens hjemmesider

<strong><b>GIGANTPROSJEKT:</strong></b> Christopher Nielsens film blir tidenes dyreste norske. FOTO: FRANK KARLSEN
GIGANTPROSJEKT: Christopher Nielsens film blir tidenes dyreste norske. FOTO: FRANK KARLSEN Vis mer
VOLDELIGE SAMER: Den hensynsløse samemafiaen dukker opp i den første traileren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer