Se den første traileren til den neste Harry Potter-filmen

Denne gangen uten Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint.

(Dagbladet): Filmen «Fantastic Beasts and Where to Find Them» er bygget på forfatter J.K. Rowlings bok med samme tittel fra 2001.

Tirsdag slapp Warner Bros første smakebit fra Harry Potter-spinoffen.

Ikke fastsatt premieredato Prosjektet, som først ble kjent i september 2013, er nemlig også utvidet til å bli en trilogi. Det til tross for at boka, som kom i 2001 som en metabok fra «Harry Potter»-universet, ikke er mer enn 42 sider lang.

Se traileren øverst i saken.

Innspillingen startet allerede i august og varer frem til januar. Den har kinopremiere i USA 18. november 2016, men har foreløpig ikke fått en dato her til lands.

Suksessteam I den kommende trilogien debuterer Rowling selv som filmmanusforfatter, og den engelske regissøren David Yates - mannen bak de fire siste Potter-filmene. Totalt har det blitt laget åtte filmer i serien.

Yates har også det samme filmteamet med på laget.

Historien vil foregå i New York 70 år før Harry Potters tid og er verken å regne som en oppfølger eller en forløper til den opprinnelige sagaen om den unge magikeren. Filmene skal følge magizoologen Newt Scamanders (spilt av Eddie Redmayne, journ. anm.) reiste rundt i verden på jakt etter magiske skapninger.

- Ingen oppfølger Rowling understreker at dette ikke er noen forløper eller oppfølger til Potter-filmene, selv om filmen vil foregå i det samme universet.

Fans som hadde håpet på et gjensyn med Daniel Radcliffe, Emma Watson eller Rupert Grint i Harry Potter-universet, må se seg skuffet.

- Jeg har alltid sagt at jeg bare vil ta opp igjen kontakten med trolldomsverdenen hvis jeg hadde en god idé, og her er den, skriver Rowling.