Se den nye bergensbølgen invadere Oslo

Alle Bylarm-konsertene direkte her.

BYLARM (Dagbladet.no): Bylarm er godt inne i sin andre dag, og som i går vil Dagbladet.no overføre alle konsertene fra Dagbladet-teltet direkte her.

Og i løpet av kvelden får du i hvert fall en bra mulighet til å gjøre din egen vurdering av den mest omtalte trenden under årets Bylarm: Den nye bergensbølgen.

Dans og ny rap
Sendingen starter kl. 20.00 - ikke klokka 19.00 som vi meldte tidligere i dag. Først blant bergensbanda er The New Wine - bandet som vant RiksAlarm i fjor.

I likhet med mange av sine bysbarn liker bandet at publikum danser, og blant dem som nevnes som naturlige referanser er Phoenix, The Whitest Boy Alive og Datarock.

Like etter på er det klart for SyntaxTerrorkester. Dette er kanskje ikke like dansbart, da de beveger seg i grenselandet støy/kunstmusikk.

Bergensrapper Lars Vaular har bygget opp et betydelig miljø for ny undergrunns-hip hop i byen, og han entrer scenen klokka ti.

Vaular skapte sist overskrifter da han ringte opp personen som la ut skiva hans på The Pirate Bay.

Hjertet utenpå skjorta
Og invasjonen fra Bergen er ikke slutt med dette. Klokka 23.00 går John Olav Nilsen & Gjengen på scenen.

Bandet fra Loddefjord har hjertet LANGT utenpå skjorta. Deres egendefinerte «gatepop»-sjanger imponerte riktignok ikke Dagbladets anmelder Øyvind Rønning i går, men i kveld får du mulighet til å gjøre opp din egen mening.

Drabantby-kollegaene Fjorden Baby! går deretter på scenen klokka 00.00.

Begge Loddefjord-bandene og The New Wine samarbeider for øvrig med Mikal Tellé - mannen som hjalp fram mange av bandene og artistene i den originale bergensbølgen (Annie, Ralph Myerz, Kings of Convenience etc.).

Pur unge dansker
I tillegg kan du også få med deg P3-favoritten Eva & The Heartmaker, med «Idol»-kjendisen Eva Weel Skram (23), og svenske Jenny Wilson.

Klokka 00.30 er det klart for en godbit, da Jørg-1 fra Tungtvann debuterer med sitt soloprosjekt Joddski. Det loves hip hop med fullt band.

15-åringene (!) i Electrojuice avslutter så kvelden kl. 01.00. Dette er en duo som lager elektro, og som allerede har rukket å remikse band som Late of the Pier og The Lava.

Vorspielet kan begynne.

 

SPILLER I KVELD: Fjorden Baby!
SPILLER I KVELD: Fjorden Baby! Vis mer